Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Viquiestirada

Bibliografia, abús d'imatges i descompte de punts!

2
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola a tots els participants del mes de maig,

@Beusson, @Albert SN, @Jaumellecha, @Jey, @Jordiventura96, @Guixacantijoch, @Rocafera, @Parouger 616, @Vicençmarin, @DoriyakiSan, @Medol i @Quelcom.

Us envio aquest missatge perquè fent el seguiment del concurs ens estem trobant dos problemes que ens preocupen greument:

  1. Alguns de vosaltres esteu ampliant els articles sense citar pràcticament o absolutament cap referència bibliogràfica. Com bé marca l'estil enciclopèdic i el llibre d'estil, qualsevol peça d'informació (frase i/o paràgraf) hauria de fer referència a una font bibliogràfica de qualitat a partir de la qual es pugui contrastar el què hi afegiu.
  2. En molts articles ens estem trobant un abús d'imatges i mal posicionament de les mateixes (a l'inici a ambdós laterals, galeries innecessàries...), que acumulen octets però no proveeixen d'informació enciclopèdica. Penseu que el balanç d'imatges ha de tenir sentit i coherència amb la quantitat de text i el que s'hi explica!

Si us plau, recordeu que el concurs és per millorar la qualitat dels articles i no només la quantitat. Ampliar indiscriminadament articles sense fonts, només farà que aquesta informació no referenciada es pugui eliminar novament per no ser contrastable, s'hi afegeixin plantilles per mancances - i el mateix amb les imatges.

Per fer justícia a les ampliacions que sí citen les fonts i segueixen els criteris generals, a final del mes marcarem manualment aquells articles ampliats que tinguin una manca manifesta de referències i els deduïrem de la puntuació final. Per contra, si fins aquell moment hi citeu les referències i la bibliografia que els corrobori tot seguint les polítiques de la Viquipèdia, acumulareu més octets, guanyareu més punts i els articles milloraran molt significativament en qualitat :)

Espero que entengueu que és la manera de fomentar una participació més igual i que expressi amb més detall la cerca de qualitat del projecte. Gràcies per la comprensió!

Parouger 616 ha amagat aquest apunt (historial)
Resposta a «Bibliografia, abús d'imatges i descompte de punts!»