Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Viquiestirada

Sorteig de la viquiestirada de maig

12
Resum per Toniher

Guanyador del sorteig a: Viquiprojecte:Viquiestirada/Maig/Sorteig

Parouger 616 (discussiócontribucions)

És farà el sorteig de l'experiència cultural a la Cartoixa d'Escaladei de la viquiestirada de maig?

Gràcies.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Parouger 616!

Sí, en uns dies! Estem pendents de crear un bot que faci un sorteig en línia 100% verificable i neutral, de manera que pugueu refiar-vos encara més del resultat del mateix. Gràcies per l'espera :)

Parouger 616 (discussiócontribucions)

Gràcies per respondre'm :)

Toniher (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies @Toniher! Podries documentar al propi bot quin és el funcionament per cridar-lo i fer-lo anar? Es pot acoblar una plantilla de manera que a l’introduir-hi noms, el bot la detecti i ofereixi un resultat a sota?

Del tipus: {{sorteig|Pep|Maria|Jofre|Eugènia}} ’’’Jofre’’’ —-Calculat automàticament pel [[Usuari:Catabot|Catabot]] (data)

No sé si és possible... Me n’ocuparia jo de documentar la plantilla.

Toniher (discussiócontribucions)

Hola Xavier, has vist les pàgines d'exemple que poso? Ho faríem així si us sembla bé. No seria plantilla. Una plantilla seria més propi de quelcom via funció backend de PHP o mòdul (Lua), seria més feineta i caldria anar amb compte amb temes de cau. Això per contra és un bot extern, que té com a pega major que algú l'ha d'executar simplement... Al repositori Git hi ha prou detalls d'ús i al json s'especifica el llistat d'opcions d'entrada i on s'envia el resultat. Amb subpàgines és prou versàtil...

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sí que he vist les pàgines, però soc llec en aquest tema i no entenc com funciona... hehe Es fiquen les opcions a la teva subpàgina d’usuari i llavors en una altra pàgina s’obtenen els resultats? Si és així, estaria bé no centralitzar-ho en un usuari, o que hi hagi una pàgina tipus Viquipèdia:Sorteig on es pugui cridar el bot extern. Gràcies per l’ajuda!

Toniher (discussiócontribucions)

No cal que sigui d'usuari... ho he fet al meu per no embrutar... Si es vol, es podria fer a Viquipèdia:Sorteig/Escaladei_2019 o a Viquiprojecte:Viquiestirada/Escaladei_2019 en aquest cas on posar la llista d'opcions. El resultat es pot posar en una altra subpàgina (com faig a dalt) o per simplicitat també es podria optar per modificar la base afegint-hi la signatura i resultat. Tenir un robot tipus ListeriaBot (potser has pensat en això), que estigui pendent de noves addicions d'execució (però que alhora només ho faci una vegada) em portaria ara massa temps (ho podem considerar en un futur). Ara per ara algú amb un compte robot (podria ser perfectament un usuari altre) s'ha de comprometre a executar l'script que apunto a dalt contra la (sub)pàgina que recull les opcions i ja està... S'entén?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Una mica; crec que en un futur qualsevol editor hauria de ser capaç de cridar un bot i que aquest actués sense dependre de l'editor (després passa que l'editor desapareix i la feina de bot queda en orris).

Sigui com sigui, executem el bot a Viquiprojecte:Viquiestirada/Maig/Sorteig (participants @Beusson, @Albert SN i @Parouger 616 són els que tenen més de 80 punts). I així ho deixem enllestit i publiquem a les pàgines de cada usuari els resultats per poder fer la tramesa. Gràcies!

Toniher (discussiócontribucions)

Hi ha dos debats aquí: que sigui fàcil, que és una feina pendent, i que tercers puguin utilitzar-ho l'endemà sense dependre del creador original (per això precisament està en un repositori que apunta a dalt). Segons el meu punt de vista, més que la facilitat, a nivell de salut de comunitat, el drama és tenir gent tècnicament capacitada per evitar un factor bus per molt que el codi sigui obert i s'aconsegueixen interfícies boniques... En aquest sentit hi ha aquesta iniciativa incipient des del Viquiprojecte de Grup Tècnic (fins ara una mica abandonat)

Mentre, els participants ja sou a la ruleta: Viquiprojecte:Viquiestirada/Maig/Sorteig - canviaré el codi perquè el resultat aparegui allà mateix i quan la faci girar us ho faré saber, o alternativament podeu posar-la a la llista de seguiment...

Toniher (discussiócontribucions)
Toniher (discussiócontribucions)

Ja tenim guanyador!