Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Makisard (discussiócontribucions)

Hola Pau,

Fa uns dies vaig publicar una entrada, "El Pèsol Negre", i ha estat eliminada. Voldria explicacions al respecte; és una mica frustrant destinar estona a publicar i veure que s'elimina d'aquesta manera.

Gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)
Makisard (discussiócontribucions)

Si, ho he llegit. No hi ha CI, em sembla a mi.

Paucabot (discussiócontribucions)

Tens relació amb la publicació? Si és així, sí que tens un conflicte d'interessos.

Makisard (discussiócontribucions)

Hola Pau,

Et recordo que m'havies eliminat un article, sembla que sense raó, i no m'has tornat a contestar al fil de la discussió. Podries afegir algun comentari, recuperar l'article eliminat?

Gràcies!

Makisard (discussiócontribucions)

No, no tinc relació amb la publicació.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ei. Et veig molt interessat en el tema.

Per no tenir cap relació amb la publicació disposes d'una informació súperdetallada que sembla més de primera mà que d'haver-ho trobat en alguna font fiable.

Makisard (discussiócontribucions)

Em veig interessat en el tema de no veure com s'elimina impunement la feinada feta durant tota una tarda. L'article és fruit d'investigació i està referenciat, com es pot veure clarament. Si hi ha millores a fer en les referències o alguna qüestió, es pot parlar tranquil·lament en els espais de discussió que per això hi són.

Paucabot (discussiócontribucions)

Veig que malgrat acabar d'arribar, coneixes alguna normativa de la casa. El que et falta per entendre són dues coses:

  • Aquí no es poden treballs inèdits. La teva investigació no es pot publicar aquí. Necessitam fonts fiables que parlin del subjecte dels articles (i la pròpia revista no es pot usar com a font).
  • De veres que si tens relació amb la publicació, el més net seria admetre-ho. Per coses com aquestes tenim una política molt clara de conflictes d'interessos.

PS. Veuràs que t'he posat enllaços a les polítiques respectives. Abans de contestar, et demanaria que les llegissis detingudament.

Gràcies.

Makisard (discussiócontribucions)

Benvolgut,

Com bé pots arribar a comprendre, l'article que vaig penjar (i vas eliminar) no era un treball inèdit o una investigació, sinó simplement aportava l'existència d'una publicació, de forma purament descriptiva. Com veiem en la pròpia normativa de la Viquipèdia "Les fonts primàries només es poden utilitzar a la Viquipèdia per fer exposicions descriptives i simples de forma que una persona no especialista ho pugui comprovar i verificar. No es poden utilitzar per justificar anàlisis, interpretacions, explicacions o avaluacions; això seria un treball secundari inèdit." El meu article, per tant, encaixa en el que aquí es cita: una exposició descriptible i simple, que fàcilment es pot comprovar i verificar (i d'aquí les referències a la font primària, per permetre aquesta verificació). En tot cas, si a més es creu que seria útil afegir-hi fonts secundàries, s'obre discussió indicant-ho, en comptes d'eliminar l'article. Estic disposat a afegir-hi referències a fonts secundàries, però per això cal que tingui accés a l'article eliminat.

Com et deia més amunt i no has demostrat, no tinc relació amb la publicació ni hi ha cap CI, i per això veig que ja vas mutant a qüestionar-ne les referències. És un pas. El més net, però, seria no ser tant cabut i admetre que et vas precipitar eliminant l'article. No passa res, tothom s'equivoca. Més si ets qui més tendència té a modificar i eliminar articles de la Viquipèdia, i amb diferència, tal com diu l'article a l'Ara que tens al teu perfil d'usuari. Assumim que ha estat un error i no un acte de vandalisme ni censura.

Per tant, et demanaria que recapacitis, i tornis a penjar l'article, almenys per tal que s'hi puguin fer totes les esmenes que la comunitat consideri oportunes.

Salutacions cordials.

Col·labora, coopera, enriquim entre tots la Viquipèdia.