Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Conflicte d'interessos

4
Resum per Paucabot
Afontcu (discussiócontribucions)

Hola Pau, i primer de tot gràcies per la feina que fas d'edició i administració de la Viquipèdia.Trobo que és una feina molt important i no sempre reconeguda.

Veig que m'has recomanat que revisi la pàgina de Conflicte d'interessos, just després d'haver publicat la fitxa d'en Josep Fontcuberta Rogés. Efectivament ell era el meu besavi (el qual no vaig arribar a conèixer), però el fet de crear-ne la fitxa crec que està justificat, ja que es tractava d'un personatge públic al poble (Alcalde per dues vegades, a part de tenir actualment una avinguda dedicada). Últimament he aconseguit recollir suficient informació com per crear-ne una pàgina, i per això m'hi he animat.


No he sabut veure quina part del contingut que he introduït pot ser susceptible de "promoure els vostres interessos o els de persones o organitzacions properes", ans al contrari; m'he limitat a citar fets que conec i he llegit, i estic en procés d'identificar les fonts d'informació disponibles per sustentar-les. Les que no podia justificar no les he afegit fins que això canviï.


Gràcies pel teu temps!

Adrià.

Paucabot (discussiócontribucions)

Un parell de coses:

  1. Per fer un article, primer s'han de tenir les fonts (que siguin fiables) i, segons el que diguin aquestes, s'ha d'escriure l'article. Al revés, primer escriure l'article i després cercar les fonts és una bona recepta per acabar fent un treball un treball inèdit.
  2. Si sou el besnét d'aquest alcalde, està clar que hi ha uns interessos per la vostra part. No heu fet l'article de l'alcalde anterior ni el següent i això té un motiu. Segur que tot el que heu posat és cert però podria ser, per exemple (i no dic que sigui així), que no haguéssiu posat unes altres informacions que també són certes però que no són tan positives com les altres. És per aquest motiu que no es recomana que familiars editin sobre familiars. Pensa que pots editar en molts d'altres articles (fins i tot del teu poble) en què no tenguis un conflicte d'interessos tan clar.

Gràcies a tu, Pau.

Afontcu (discussiócontribucions)

Hola Pau,

Gràcies per la resposta.

Entenc la teva reflexió. No sé com s'ha de procedir en aquests casos (i disculpa per les molèsties ocasionades): l'article s'ha de retirar? Algú ha de validar-ne el contingut?

Sobre les fonts: veig que el meu missatge no reflecteix el que volia expressar. Els fets que conec i dels quals en tinc fonts són els que he expressat a l'article; la resta, sobre els quals no tinc cap documentació (en són uns quants), no hi apareixen. Disculpa el malentès.


Gràcies,

Paucabot (discussiócontribucions)

La revisió dels articles es va fent poc a poc pels viquipedistes. Ells seran els que revisaran l'article en el futur.

Gràcies per la teva comprensió.