Tema de Viquipèdia Discussió:Citau les fonts

Convergència socialista de Catalunya, 1974----Diccionari dels Partits Polítics de Catalunya, segle XX Convergència Socialista de Catalunya CSC Partit polític

1
Assumpta Salvà (discussiócontribucions)

"És una organització política creada el 1974 per l'ala esquerra del Moviment Socialista de Catalunya, encapçalada per Joan Reventós i Carner, el Moviment per l'Autogestió i el Socialisme, Reconstrucció Socialista de Catalunya i antics militants provinents de Forces Socialistes Federals, del Front Obrer de Catalunya i d'altres grups i persones independents de l'Assemblea de Catalunya. " extret de Wiquipèdia.

En parlar del PSC, és necessari esmentar aquest origen. Com ho és esmentar el "Reagrupament Socialista de Catalunya" , veure a part.


Molt important: era un moviment que feia de ll' AUTOGESTIÓ el seu ingredient bàsic. "Des de les bases". Sempre de baix a dalt. Els ESTATUTS van ser fets per les agrupacions de les bases, establertes a tots els pobles i ciutats del Principat. EL DRET A L' AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES era essencial, també, en l' engranatge de l' organització.

Va sobreviure, fent la viu viu, en ajuntar-se , juntament a Reagrupament, amb el PSOE. En pocs anys, el poder passà a generar-se "a dalt", a LES DIRECCIONS-aviat aparegudes-. Aquí es generà la primera crisis...De crisis en crisis, del 1981 en endavant, s' inicià la fuga dels primers socialistes autogestionaris. Fins a arribar a la definitiva crisis, amb l' entrada de Montilla com a President del PSC.

Resposta a «Convergència socialista de Catalunya, 1974----Diccionari dels Partits Polítics de Catalunya, segle XX Convergència Socialista de Catalunya CSC Partit polític»