Tema de Usuari Discussió:Xavier Dengra

Fèlix Gener (discussiócontribucions)

Bon dia, estic referenciant i reescrivint diversos articles. Em podeu dir com es fa perquè quan es cita una persona que ja està a viquipèdia aparegui de mode lincable? Mil gràcies. Fèlix Gener

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @Fèlix Gener!

És senzill: mentre estiguis en el mode d'edició de l'article, selecciona amb el cursor la paraula, concepte o nom que vols enllaçar al seu corresponent article. Llavors, amb el mot seleccionat, clica el botó de la barra d'edició que són dues anelles unides. En aquell moment, si l'article en qüestió existeix, se't mostrarà com a suggerit per l'eina. Fes clic a "Insereix", i ja ho tens. Quan publiquis els canvis quedarà com a enllaç blau. També ho pots fer per a conceptes que encara no existeixen, que apareixeran com a vermells i així fomenten que altres editors puguin veure la seva absència i crear-los!

Fèlix Gener (discussiócontribucions)

Moltíssimes gràcies Xavier. Una abraçada.

Fèlix Gener (discussiócontribucions)

Xavier, ho he provat amb dos personatges i enlloc de sortir en blau es posa vermell. Per exemple: Andy Cutting (Veuràs que té una pàgina). Abans d'editar he preferit consultar-te.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @Fèlix Gener,

Doncs precisament Andy Cutting apareix en vermell perquè en català no té article encara. No estaràs confonent entre idiomes...?

Fèlix Gener (discussiócontribucions)

Entenc que només es posen en blau els articles que tenen viquipèdia en català. És això?

Una altra cosa: he editat la discografia de Cati Plana i m'ha sortit un anunci de viquipèdia indicant que calen citacions. M'ha sorprés una mica perquè fa mesos vaig preguntar a un mentor sobre aquest tema i em va indicar que en les discografies no calien referències si cada disc estava degudament identificat amb el títol, el segell discogràfic i l'any d'edició.

En qualsevol cas, em pots donar en general un cop de mà en l'edició de l'article de Cati Plana? O si no pots tu, em pots aconsellar un mentor o un tutor?

Mil gràcies. Fèlix Gener.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Exacte, els enllaços només apareixen com a blaus o vermells segons si els articles existeixen dins la mateixa versió lingüística.

Pel que fa a l'article de Cati Plana i Cerdà, m'he pres la llicència de treure els avisos a la discografia perquè, en efecte, no cal citar una referència d'un llibre o àlbum en concret més enllà de la seva existència. El que sí caldria és retocar algun aspecte curriculumesc de l'article com ara treure la majoria del reguitzell de referents masculins (les biografies de dones no cal que sempre estiguin supeditades a tots els referents masculins) i també trobar referències per les bandes de les quals ha format part -fet que, si es mou aquesta frase a la secció de discografia, justificaria tots els àlbums.

Aviso a l'@Annacostal, que ella és de l'ESMUC i potser et pot donar un cop de mà addicional! Espero ser d'ajuda!

Fèlix Gener (discussiócontribucions)

Has estat molt amable. T'ho agraeixo moltíssim.

Fèlix Gener.

Resposta a «Cercant un mentor»