Tema de Usuari Discussió:Papapep

Consulta sobre una (auto)referència a un vídeo de YouTube

3
Resum per Papapep

Aclarim el criteri de la referència

Quercinus (discussiócontribucions)

Bon dia, escric només per explicar la qüestió sobre que "Un vídeo de Youtube no és una referència admissible", que entenc perfectament. Tanmateix, es dona la circumstància que, en aquesta ocasió concreta a l'entrada de l'article Steve 'n' Seagulls, la frase a referenciar és la següent: "La banda va començar el 2011 però va esdevenir famosa l'estiu de 2014 amb la publicació de vídeos a YouTube, especialment la versió del tema «Thunderstruck» d'AC/DC que ha rebut prop de 100 milions de visites". Aquí l'enllaç era com a comprovació específica d'aquesta darrera dada, que trobava prou rellevant.

Llegint Viquipèdia:Fonts fiables#El context importa entenia que si l'afirmació a referenciar és que un vídeo de YouTube ha assolit gairebé 100 milions de visites, podia ser admissible enllaçar directament el vídeo en qüestió. Ja sé que no és una font secundària, de fet és una font pròpia, però en aquest cas concret em semblava una bona solució per a justificar un fet no controvertit però rellevant. Assumeixo arran de la teva revisió que és millor no fer-ho així. En aquest cas, valdria la pena posar-ho com a nota, potser? O com a enllaç extern? Gràcies!

Papapep (discussiócontribucions)

Bon dia, @Quercinus. Sí, en aquest cas com a enllaç extern té justificació de ser-hi (en la majoria de casos els vídeos de Youtube no ho són de justificats). I tu ja fas el raonament que, encara que el vídeo justifiqui una dada, no només és una autoreferència si no que a més no és font secundària i, per tant, no val com a referència. Deixar constància que sóc molt fan d'aquests paios i que formo part dels 100 milions de visites que van tenir quan van treure el vídeo. Moltes gràcies per la feina.

Quercinus (discussiócontribucions)

Perfecte, tot ben entès doncs. Moltes gràcies per la resposta!