Tema de Viquiprojecte Discussió:Viquidones

Sorneguer (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Us volia demanar, ja que hi ha gent entre vosaltres que sap fer màgia amb wikidata, si seria possible obtenir una comparativa de diversos paràmetres entre les biografies de dones i d'homes. Més enllà del nombre d'articles, que és òbviament important, crec que seria interessant comparar i monitoritzar (si no és gaire feina) el nombre de bits, caràcters, referències i enllaços a altres pàgines de les biografies de dones i homes. Ja em direu si és viable. Moltes gràcies!

Docosong (discussiócontribucions)
Toniher (discussiócontribucions)

Hola @Sorneguer, amb les dades que ja recullo tant per a Dones com per a Biografies en general seria possible fer aquesta mena de monitoritzacions. M'ho apunto com a divertiment per a l'estiu (entre altres que en tinc pendents). Si penses en més paràmetres a considerar, comenta-ho per aquí...

Sorneguer (discussiócontribucions)

Hola @Docosong i @Toniher, gràcies per les vostres aportacions. Proposo aquests temes perquè és molt probable que més enllà de que el nombre de biografies sigui molt més petit (acostant-nos a 1/5), la longitud del text, els bits, les referències i els enllaços també siguin menors als de les biografies d'homes.

Docosong, el que jo he mirat del WHGI en general només aporta dades del nombre de biografies i el % de biografies de dones totals. Hi ha la part de data repository però no hi veig això que estic proposant.

Toniher, si creus que ho podries mirar, seria genial! Jo porto un monitoratge de les meves biografies i crec que aquestes dades són algunes de les més rellevants. El nombre de bits és força bon indicador, ja que està indirectament relacionat amb la llargada del text (que jo miro a través de DYKCheck) i nombre de referències. Un indicador que trobo molt interessant i representatiu és el de nombre d'enllaços a altres pàgines, ja que en la meva comparativa interna em surt que les biografies d'homes tenen aproximadament el doble d'enllaços que les de dones. Si poguessim tenir aquestes dades de forma mensual, potser ho podriem afegir a la taula de seguiment del projecte. Si no és terriblement dificil, potser em podries ensenyar a fer-ho. Merci!

Resposta a «Comparació biografies de dones i homes»