Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Biotecnologia alimentària UAB

Berta Rota (discussiócontribucions)

Bon dia Xavi,

En el nostre treball del xarop de blat de moro, volem introduir una informació nutricional com en el que està en angles ja que hem trobat l'article on hi ha aquetsa info. el problema és que en català la plantilla no està creada i no ser possar la info per a que m'apareixi de la mateixa manera que en el xarop en anglès.

Saps com ho podem fer?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @Berta Rota,

He vist que ja us n'heu sortit amb la plantilla {{Valor nutricional}}, que funciona amb codi. Bona feina! L'any vinent provaré d'adaptar-la perquè sigui més fàcil de fer servir per futurs alumnes :)

Recordeu que ja podeu eliminar el duplicat que teniu ubicat a l'esquerra. I per cert, recordeu d'afegir la {{infotaula menjar}} a l'inici de l'entrada tal i com ho tenen els articles de la mateixa sèrie com ara xarop de maltosa (amb les dades a Wikidata). Compte amb les negretes allà on no hi calen (títols!).

Bona setmana i pregunteu allò que necessiteu.

Irene Yuste (discussiócontribucions)

Tenim uns dubtes. Hem afegit la infotaula però no sabem com enllaçar les diferents paraules de la infotaula a altres pàgines de wikipedia. Una altra cosa, és necessari posar imatges en una infotaula? No trobem imatges amb la llicència adequada per afegir-ne. Per últim, no sabem a què et refereixes quan dius que no hem de posar negreta en allò on no cal.

Gràcies!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @Irene Yuste,

Responc per punts:

  1. Pel que fa a la infotaula, el problema és que com vaig explicar a classe, els valors s'han d'editar a l'ítem de Wikidata: Xarop de dacsa alt en fructosa (Q11422173). Primer esborreu la infotaula i torneu-la a inserir amb la pestanya Modifica > Insereix > Plantilla > Infotaula de menjar i la poseu directament, sense cap paràmetre o valor. Quan deseu els canvis us apareixeran o bé cap, o bé alguns paràmetres que xucli de l'ítem. Com més paràmetres i declaracions afegiu a Wikidata, més coses en xuclarà.
  2. Pel que fa a imatges, no és imprescindible. Més val no afegir-ne cap abans de violar els drets d'autor de publicacions amb copyright. És per aquest motiu que tants articles malauradament no disposen de foto. Si en trobéssiu cap, la heu de carregar a Wikimedia Commons citant-ne l'origen i la llicència exacta, i llavors enllaçar-la a Wikidata (declaració imatge i el valor serà el nom del fitxer que li doneu a Commons).
  3. El tema de les negretes és que els encapçalaments de les seccions els estàveu posant en negreta, però crec que un bot ja ho ha arreglat automàticament.

Us he tornat a posar la plantilla d'inacabat a l'inici, un altre usuari l'havia treta perquè ja duia més d'un mes. Si us queden més dubtes, pregunteu sense por!

Irene Yuste (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!

Hem intentat fer la infotaula però no s'afegeixen tots els ítems que hem posat i traduit en Wikidata, com és el cas de l'ús i no sabem què és el que fem malament.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

No patiu, @Irene Yuste! Les infotaules també les fan voluntaris i no són infal·libles; ara mateix són les més avançades de les 300 llengües de Viquipèdia quant a capacitat i versatilitat de xuclar dades de Wikidata. Però obviament, cada article és un món i les taules no deixen de ser generalistes i amb paràmetres bàsics comuns.

Tot i que no es mostri tot a la infotaula, ja heu fet bona feina si n'heu completat paràmetres a Wikidata. No heu de fer res més en aquest sentit. Quan en el futur les infotaules millorin més, el contingut ja hi serà disponible i a punt per ser xuclat en català o en altres llengües :)

Resposta a «Dubte»