Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Conflicte d'interessos de l'article "Aina Llull Salom"

5
Resum per Paucabot
CockeyWiki (discussiócontribucions)

Abans de tot, agrair la seva preocupació per l'article que estic intentant escriure.

He vist que m'han deixat dues notes, una respecte a la falta de forma enciclopèdica de l'article (veig una nota que posa que és massa similar a un curriculum vitae; miraré de redactar-ho amb un estil més similar a altres biografies per evitar aquest efecte). L'altra nota és respecte a un possible conflicte d'interessos, cosa que, llegint el enllaç del missatge, interpreto per una excesiva proximitat amb la persona amb la que he volgut començar aquests articles damunt d'artistes mallorquins actuals.


Això en certa manera és cert perquè conec aquesta persona millor que alguna de les altres damunt les quals vull seguir escrivint articles, però és que el contacte personal i la documentació directa amb el personatge és una de les poques fonts fiables i prolífiques amb les que un biògraf, malgrat aficionat, pot obtenir informació damunt artistes que no tenen una gran presència pública però que són prou respectats dins els cercles artístics com per a meréixer una entrada en una obra tan extensa com la Viquipèdia.


El meu objectiu no és afavorir a l'artista ni afavorir-me a mi mateix de una obra que respecto tant com Viquipèdia. De fet ni s'em ocurreix com podria aconseguir cap benefici d'aquests articles. La meva idea és simplement posar ulls i cara a persones que són prou conegudes dins cert sectors però damunt les quals hi ha molt poca obra publicada i, en la meva humil opinió, no per mancança de qualitat o de trajectòria, Evidentment tot això ho vull fer des de la més rigurosa objectivitat, tal i com jo penso que voldria jo mateix trobar la informació a una obra de consulta com una enciclopèdia, amb un recull de dades i amb tota la cura d'evitar mostrar mèrits o faltes que no corresponen a les persones biografiades,


Vull tornar agraïr la gentilesa del seu esforç per a corregir-me i sincerament li demano i torno agraïr anticipadament qualsevol ajuda o consells que em pugui donar respecte a aquest article en concret o tots els que voldria anar escrivint amb el temps.


Sincerament, Cockeywiki.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola CockeyWiki i benvingut a la Viquipèdia. Si coneixes a la biografiada, d'acord a VP:CI, no hauries d'editar (ni haver editat) el seu article. Segurament aquest és el motiu pel qual l'article t'ha quedat més com un currículum, que fa un recull exhaustiu de totes les activitats d'una persona, en lloc de ser com un article enciclopèdic, que només documenta el més important.

Addicionalment, hauries de llegir Viquipèdia:Fonts fiables, on s'explica que, precisament, el contacte personal i la documentació directa és el que NO s'ha de fer. Els articles no han de ser només certs, també han de ser verificables. Dit d'una altra manera, a la Viquipèdia no feim treballs inèdits. Si cap font fiable no ha esmentat un fet, no el podem posar a la Viquipèdia, per molt que ho sapiguem de primerà mà.

Si tens més dubtes, demana el que faci falta.

CockeyWiki (discussiócontribucions)

Moltes de gràcies per la ràpida resposta.

Com es sol dir en castellà (toca haver alguna altra bona expressió equivalent en català però ara no em ve al cap): "mi gozo en un pozo". :D

Entenc que, per el meu interès per la pintura, és impossible que no conegui a cap dels artistes damunt els quals volia escriure i ja no seria la font distant que seria l'editor ideal. De la mateixa manera, una biografia damunt la qual no es pugui dir del biografiat cap dada sense citar una font secundària (és a dir, una altra biografia) ens deixaria amb pòc més que una llista d'obres o d'exposicions que no sé si serien de massa interés o utilitat.

Si ho consideren oportú, intentaré de totes maneres deixar unes línees el mes asèptiques, objectives i documentades per articles o notícies que entenc que sí que serien considerables com a fonts secundàries fiables perquè li puguin esser d'utilitat com a estructura de base a alguna persona que volgués escriure aquestes entrades amb mes profunditat més endavant.

Qui sap, potser pugui en un futur escriuré alguna font secundària que, aquesta vegada sí, li pugui servir a algú altre per a escriure una biografia més completa a la Viquipèdia.

Moltíssimes gràcies una altra vegada per la seva dedicació i el tracte tan amable que ha tengut amb mi.


PD: ara mateix editaré la entrada i, amb estil enciclopèdic, deixaré només aquestes poques línees objectives que puc documentar amb fonts secundàries fiables. Si així i tot considera que per una qüestió de conflicte de interessos no té lloc a la Viquipèdia, compti amb la meva completa comprensió per esborrar-la.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia.

Pots tenir interès en la pintura i no fer cap article amb conflicte d'interessos. Hi ha milers de pintors vius o morts que no coneixeràs mai i centenars d'altres articles de context com Pintura barroca, Dadaisme o cubisme on pots aportar el teu gra d'arena sense incomplir les normes de la casa.

Si tens més dubtes, demana'm el que faci falta.

CockeyWiki (discussiócontribucions)

Mil gràcies per la atenció i per aquests consells tan profitosos.

Aniré llegint i formant-me al respecte de les normes d'estil per no caure una altra vegada en aquest problema. També aniré revisant altres artícles de contexte i d'autors més facilment documentables per veure si puc participar en la seva millora. Encara em queda molt que aprendre abans de voler començar la casa per la taulada.

FIns, espero, molt aviat. Quedo en deute amb vosté i amb tota la comunitat de Viquipèdia per aquesta tan calurosa benvinguda. Novament, moltissimes gràcies. :)