Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Conflicte d'interessos

19
Resum per Paucabot

No era un conflicte d'interessos, era una professora que editava amb els seus alumnes, però que necessitava més formació

Musicologia21 (discussiócontribucions)

Hola, Pau. M'has demanat que em miri la pàgina Conflicte d'interessos i no sé per què. M'ho podries explicar si us plau? Moltes gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)
93.176.138.50 (discussiócontribucions)

Hola, Pau. No, no n'hi tinc cap. Soc professora d'un grup d'estudiants de Musicologia, de l'assignatura Expressió Escrita, a la UAB. Els vaig demanar que fessin una entrada a la Viquipèdia sobre alguna cosa relacionada amb la música com a activitat de classe.

Els autors d'aquest article tampoc no tenen cap relació amb el grup Marialluïsa, però si hi ha res que t'ho faci pensar podem modificar el text. Veuràs que penjarem uns quants articles de bandes poc conegudes, però que han editat algun disc o participat en algun festival o concert. Són bandes que els alumnes coneixen, però els vaig demanar explícitament que no en fossin part i que aportessin referències per citar la informació. En alguns casos, caldrà repassar alguns articles, però procurarem respectar les directrius de la Viquipèdia en tot moment.

Gràcies!

Helena

Musicologia21 (discussiócontribucions)

Perdona, Pau, no havia iniciat la sessió per respondre't: només volia confirmar que soc jo qui t'ha contestat.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Helena. Un parell de coses:

  • Els teus alumnes haurien de fer servir un compte independent, per saber qui ha fet cada edició.
  • Per tal de complir amb la política del conflicte d'interessos, els teus alumnes haurien de fer articles sobre grups amb els quals no tenguin relació, ja que això massa vegades s'acaba notant en la redacció dels articles.
  • Els grups de música han de ser admissibles. No tots els grups de música han de tenir un article a la Viquipèdia. Per ser admissibles, han d'haver rebut cobertura significativa per part de fonts fiables (mitjans de comunicació, llibres, enciclopèdies, etc). Recordau que qualsevol afirmació que faceu a l'article ha d'estar referenciada (VP:CF) i que les referències han d'estar integrades a l'article: s'ha d'explicitar clarament quina referència verifica cada part del text.
Musicologia21 (discussiócontribucions)

Bon dia, Pau. Gràcies per la resposta. Si pugen els articles en un compte independent cadascú, no els puc editar les faltes o errors. D'altra banda, ells no tenen cap relació amb les bandes, com és el cas de Marialluïsa (simplement els agrada el grup). Tots els articles que pengen tenen publicacions relacionades i les referencien. El primer que vam penjar (Iza) ja el vam adequar perquè les cites estiguessin integrades en l'article.

Podem tornar a penjar Marialluïsa si us plau? El grup ha editat molts temes i tenen vídeoclips, i n'hi ha referències a la premsa, tal com es demostra a les citacions. No em sembla just que la feina que han fet no es vegi. Reitero que no tenen cap relació amb la banda. Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Helena. Si es creen el seu propi compte, SÍ que els pots corregir les faltes i els errors. Mira quantes persones diferents han editat l'article de Van Morrison. Així, a més, es podrà atribuir l'autoria de l'article correctament. Tothom pot editar editar a la Viquipèdia i, evidentment, podem editar als articles dels altres per millorar-los.

Respecte de l'article del grup, si creus que és admissible, sí que el podeu escriure, però heu de tenir en compte que normalment es considera que un grup és admissible si han publicat almanco dos LPs. En tot cas, recordau això d'integrar les referències dins el text i també que no qualsevol font val per referenciar el text: no podeu usar, per exemple, entrades de blogs.

Si teniu més dubtes, demanau el que faci falta.

Musicologia21 (discussiócontribucions)

D'acord. Gràcies. Els demanaré que es creïn un compte propi (no recordava que podia editar el que fan els altres, i aquesta és la gràcies de la Viquipèdia!) i que tornin a penjar l'article. Les referències que tenen són de El Periódico, de la web del segell discogràfic o de revistes de música com Enderrock, i per tant, és fins i tot estrany que la banda no tingués pàgina a la Viquipèdia encara.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord, però mira de fer una ullada a les pàgines que t'he referit. La web del seu segell discogràfic, per exemple, no es pot usar com a referència perquè no és una font fiable.

Musicologia21 (discussiócontribucions)

Jo crec que el segell discogràfic és una font fiable, rigorosa i de tercers: és el web d'un artista reconegut que ha produït discos que han obtingut grans èxits al país. D'aquesta font en surt el títol dels temes musicals, etc., i no pas altres informacions sobre la banda en qüestió, que surten de mitjans de comunicació i revistes musicals de renom.

Paucabot (discussiócontribucions)

A Viquipèdia:Fonts fiables s'explica el que entenem per font fiable a la Viquipèdia. Una de les condicions és que aquesta font no tengui relació amb el subjecte de l'article: ha de ser de tercers. I la discogràfica del grup de cap de les maneres es pot considerar de tercers: té relació (fins i tot contractual) amb el grup i moltes vegades, les pròpies informacions són redactades pel mateix grup.

Musicologia21 (discussiócontribucions)

D'acord. Ho tindrem en compte. Llavors, com se suposa que s'ha de citar la informació sobre l'àlbum? (noms de les cançons, etc.) Si no es té físicament, cosa que passa ben sovint actualment, s'ha de treure d'algun lloc la informació dels temes.

Paucabot (discussiócontribucions)

Potser no fa falta posar les cançons del disc si cap font fiable n'ha fet esment. El que n'hagin dit les fonts fiables és el que hem de recollir aquí a la Viquipèdia. Els articles de la Viquipèdia no són una descripció d'allò que existeix sinó un resum del que n'han dit les fonts fiables.

Sort que has passat per aquesta discussió perquè veig que tenies algunes coses malenteses sobre la Viquipèdia. Amb el que t'he explicat, segur que podràs explicar-los molt millor als teus alumnes quina és la feina que han de fer. Si tens més dubtes, demana'm el que faci falta.

Musicologia21 (discussiócontribucions)

D'acord, gràcies, entenc que la Viquipèdia no és una descripció del que existeix, però bé que cal posar-hi la discografia. I això s'ha de citar, no? Per exemple, Whitney Houston, té la discografia a la seva pàgina.

Paucabot (discussiócontribucions)
Musicologia21 (discussiócontribucions)

D'acord. Veurem si podem arribar a publicar, doncs, algun article d'entre tots els que els alumnes han escrit respectant totes les directrius de la Viquipèdia. Ja veig que és extramadament difícil si es tracta d'una informació poc coneguda. Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

No és extremadament difícil si l'objecte de l'article ha rebut cobertura significativa per part de fonts fiables. L'únic que s'ha de preveure prèviament és que l'article sigui admissible i que tenguem prou fonts (fiables) per escriure l'article. Dit d'una altra manera: primer s'han de cercar les fonts i després s'ha d'escriure l'article (si és que hem trobat prou material per escriure'l).

La Viquipèdia no vol ser un compendi de tots els grups de música que existeixen, simplement recull el que d'altres obres ja han escrit sobre grups de música (o molts d'altres temes). Agafar entitats molt recents o grups molt joves pot complicar la redacció de l'article perquè potser no tendrem les fonts adequades per redactar l'article. Això, evidentment, no passarà si triam temes més coneguts, com Bobby Brown, Concerts de Brandenburg, Dustin O'Halloran o John Mayall & the Bluesbreakers.

Musicologia21 (discussiócontribucions)

Gràcies. Potser em vaig equivocar demanant que col·laboressin amb informació en la qual ells tenen interés. L'any que ve farem una altra activitat, com crear una pàgina de blog, per evitar problemes.

Paucabot (discussiócontribucions)

Potser. Però jo diria que amb i se'n podria fer un article breu. Potser no és el que tu o ells voldríeu, però ja és qualque cosa.