Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Catala1714 (discussiócontribucions)

Hola, no entenc, perquè m'has escrit un missatge a la meva pestanya de discussió, tot i així ja li he fet una ullada.

La meva intenció és poder crear articles que tinguin a veure amb espais i personatges independentistes amb la màxima imparcialitat i neutralitat.

Paucabot (discussiócontribucions)
Catala1714 (discussiócontribucions)

No tinc cap relació directa, i per això mateix em crida l'atenció escriure-hi després d'una petita recerca. Així que sincerament, no hi veig per enlloc cap conflicte d'interès. En qualsevol cas, he iniciat una discussió en una de les entrades per poder millorar el text per tal que s'acabi acceptant l'admissibilitat.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sembla que tu i jo (o més ben dit, la Viquipèdia) no entenem el mateix per relació directa o per conflicte d'interessos.

Per cert, hem hagut d'esborrar la foto d'Anthony Corey. No pots carregar fotos a Commons amb copyright.

Catala1714 (discussiócontribucions)

Em sap greu, ja trobaré alguna imatge sense copyright quan tingui temps. També he afegit el nou logotip de la Intersindical, per exemple. Que estava desactualitzat.


Per altra banda, et comento (tal com he afegit a una de les discussions, diria que a la de l'Anthony) que m'agradaria saber quines parts del text poden semblar ''poc neutrals o subjectives'' per tal de poder fer els canvis pertinents. Ideologicament sóc proper a aquest espai, això no t'ho negaré, però això dubto que sigui un conflicte d'interés directe. Tots tenim una ideologia i ningú és neutral o imparcial al 100%.

Sempre podem discutir amb serenor en qualsevol modificació per trobar unes expressions més neutrals o imparcials que s'adequin al que demana la Viquipèdia, amb això no hi ha cap mena de problema. I jo crec que ens podrem posar d'acord.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si tens relació amb aquests espais i personatges, no hauries d'escriure sobre ells. No tractis de justificar el que no és justificable. No és que no ens poguem posar d'acord, és que tu, que acabes d'arribar a la casa, vols incomplir la seva normativa i que, a més, jo hi estigui d'acord.

Hi ha molts de temes sobre els quals pots escriure, no fa falta que sigui sobre els pocs amb els quals tens conflicte d'interessos i que canten d'una hora enfora a promoció.

Paucabot (discussiócontribucions)

La resta dels fitxers que has carregat a Commons també són infraccions de copyright.

Catala1714 (discussiócontribucions)

Jo no pretenc incomplir cap normativa. M'he llegit per aquí que és possible arribar a consensos per pactar els textos i és el que us estic proposant, per tal que no hi hagi cap mena de malentès. Hi ha algun article sobre política catalana o d'altres semblants?


Però com puc trobar imatges que no cometin cap mena d'infracció? les imatges de xarxes socials o de webs públiques no són de lliure circulació, especialment si és sobre un article que parla d'allò en concret?

Paucabot (discussiócontribucions)

Veig que has llegit i interioritzat això dels consensos però que el tema del conflicte d'interessos, només l'has llegit. Has de mirar de complir amb tot, amb el que beneficia els teus interessos i amb el que no.

Respecte del drets d'autor, el resum és bastant senzill: només pots carregar fotos a Commons que ja tenguin una llicència lliure (no les hi pots canviar tu) o fotos fetes teves. Tot el que hi ha a internet i que no duu una llicència lliure explícita, té copyright. Més informació a Ajuda:Carregar imatges i altres fitxers multimèdia.

Catala1714 (discussiócontribucions)

perquè hi hagi un conflicte d'interès hauria d'haver realment un interès personal darrere, cosa que no és tal. I evidentment, compliré amb tot. A més, d'aquí no en trec cap mena de benefici.


per cert, gràcies per les explicacions.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sembla que no has llegit bé la pàgina de la política. L'interès personal no té perquè ser econòmic, pot ser simplement de promoció de l'entitat i del personatge (que, sincerament, és el que sembla).

Catala1714 (discussiócontribucions)

doncs em sap greu si he donat una impressió que no era. pretenia fer uns textos informatius i enciclopèdics, el més acurats possibles i citar-los correctament. també cal dir que amb només aquests ja he començat a dominar una mica tot el que és l'editor de text i visual.


sí que he vist l'apartat de coses pendents que m'has passat, si no m'equivoco em sembla que només hi ha una secció curteta sobre actualitat.

Paucabot (discussiócontribucions)

És que jo crec que sí que l'era. Sé que ho fas de bona fe i sense cobrar, però això que fas no està permès aquí. Aquí hem d'escriure el més objectivament que poguem sobre els temes, i si tu ets del partit o coneixes aquesta persona, no ho pots fer. Així de senzill. No ho deixam fer perquè surten articles clarament esbiaixats, per molt que us penseu que estau essent només descriptius o neutrals (que sàpigues que això ens passa cada dia aquí).

Per exemple: estàs segur que Anthony Corey Sànchez Alberto ha de tenir article aquí? Si ni tan sols t'havies plantejat aquesta pregunta, ja estàs essent parcial.

La darrera frase no l'entenc.

Catala1714 (discussiócontribucions)

Si d'alguna cosa em sona aquest noi és perquè és una persona mínimament coneguda a Catalunya. Em sembla un personatge interessant, suposo que no m'hauria molestat en escriure un breu article si no ho cregués així, no? no és que abundin perfils joves com aquest, tampoc.

Igualment, tens raó, hem de ser el màxim d'acurats possibles i intentaré anar fent cosetes sent el màxim de rigorós possible. Almenys cal dir que els vostres retocs ja van corregint correctament els articles.

La darrera frase te la comentava, perquè m'has passat un enllaç amb diversos ''temes demanats'', però no he vist res relacionat amb política catalana. Quan m'has dit que hi ha molts temes sobre els quals puc escriure. No se si em segueixes XD

Paucabot (discussiócontribucions)

Pots escriure sobre moltíssims de temes (siguin o no en aquella pàgina). Fins i tot de política catalana. Del que no hauries d'escriure és de de coses que et toquen d'aprop (encara que ara diguis que aquest noi et sona d'alguna cosa).

En fi. Costava poc esser sincer i reconèixer el problema, però es veu que les persones sempre hem tengut una certa tendència a sostenella y no emmendalla.

Paucabot (discussiócontribucions)
Catala1714 (discussiócontribucions)

aniré pensant en nous temes que siguin interessants, sigui per a redactar o per afegir coses que siguin rellevants. ja anem parlant, company. gràcies!