Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Resum per Paucabot

Canvi de dates erroni

Amortres (discussiócontribucions)

Tenim diferències en considerar quina data és la correcte per posar a una plantilla i vols que no toqui dates en plantilles que cal corregir, doncs la teva manera de veure-ho és la que preval i no és discutible, doncs cap problema, faig una altra cosa, que serà per incidències a reparar. Però canviar un paràmetre data que necessàriament s'ha de canviar o altra, segons un consideri oportú (original o traducció de l'article) no fa ni be ni mal ni a la viquipèdia ni a les mètriques, com a molt gasta temps de la gent, en canvi el que fa mal a les mètriques és que hi hagi usuaris que facin traduccions i les deixin a mitges sense veure que han deixat categories en vermell, que és el problema de fons, aquí.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia.

A Carpats del Sud, la data que apareixia era octubre de 2020. Les alternatives per llevar el mes serien:

  • A) Aquesta afirmació està sense referenciar (a la Viquipèdia en anglès) des d'aquesta data, per tant, hauríem de posar 2020.
  • B) Aquesta afirmació està sense referenciar (aquí) des de 2021, ja que l'article es va crear el març d'aquest any, per tant, hauríem de posar 2021.

Podríem tenir diferències d'interpretació en si hem de posar 2020 o 2021, però no hi ha cap motiu per posar 2022.

Per molt que pensis que no fa cap mal, ja has vist que som tres usuaris que s'han adonat i han comentat que, almanco, no veuen gaire bé això (més els que segur que ho pensen i no han dit res). Aquestes edicions no beneficien en res al projecte. I si tens qualque dubte de si és una opinió meva o general, ho podem demanar a la Taverna.

I d'acord amb tu que si la gent es dedicàs més a revisar els seus propis articles (o idealment els dels altres), els pocs que ens dedicam al manteniment no tendríem tanta feina. Però això és un altre tema que, com és sabut, o no té solució, o no la té fàcil.

Amortres (discussiócontribucions)

Ja t'he dit que cap problema, i no cal ni entrar en casos particulars, corregeix els que creguis, si així ho veus adient. Crec que soc flexible i ho he demostrat, en altres ocasions que m'has demanat que rectifiqui coses, ho he fet sense problemes, i si tu o @CarlesVA: voleu que rectifiqui dates que estaven indiscutiblement mala formatades d'orígen i voleu que segueixi el vostre criteri, doncs es revisa i ja està. Com be dius, el problema de fons és un altre, massa poques mans per fer manteniment i massa feina per fer, i si anem convergint en els criteris, ens alleugerim la feina. Estaria be definir un criteri com tractar les plantilles importades de traduccions, el meu ja el saps, tocaria la de la data de la traducció.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si el teu criteri és posar la data de la traducció, no és el que has estat aplicant fins ara, com es pot veure a l'exemple de més amunt.

I sobre rectificacions, no, no en rectificaré cap. Em conform amb que no ho tornis a fer, que ja t'ho vaig comentar aquí fa dues setmanes.

Amortres (discussiócontribucions)

Els dos temes no tenen a veure, però entesos. Canviant de tema, vas poder mirar allò de les categories amb menys de cinc articles?

Paucabot (discussiócontribucions)

Del tema de les categories curtes, no ho he pogut fer. El bot encara buida categories de manteniment. Tenc el codi però l'hauria d'actualitzar perquè no funciona directament amb el pywikibot que jo ús.

Amortres (discussiócontribucions)

No té cap importància, però he actualitzat el recompte de les categories de puntuals demanades a Viquipèdia:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2022, i en veure que han sortit milers a 2022, en unes quantes que he agafat a l'atzar, he vist que el bot ha fet servir el mateix criteri que jo (posar la data 2022) a les plantilles {{CC}}, en comptes de la data en què es va posar la plantilla.

Paucabot (discussiócontribucions)

El bot no ho ha fet conscientment (evidentment). Aquesta funcionalitat va quedar aturada i no s'ha posat en marxa fins ara. Res fet a propòsit, vaja.

Amortres (discussiócontribucions)

M'imagino. Tampoc hi veig cap problema. Haver de localitzar la data per a cada un d'aquests elements és un maldecap manualment, i programar-lo perquè posi la data del moment que es va posar la plantilla, segur que es pot però el disseny pot ser complex i l'esforç no paga la pena.

Paucabot (discussiócontribucions)

Va ser un problema del bot. No passa res, però tampoc no fa falta afegir-hi més errors conscientment.

El funcionament del bot és senzill: posa la data actual (quan funciona) cada vespre. Si va estar sense funcionar uns quants mesos, va posar la data del moment de la reengegada (com sempre fa). El problema és que aquesta funcionalitat feia molt de temps que no funcionava i a Categoria:Articles amb referències puntuals demanades no hi havia només els avisos posats aquell mateix dia, sinó els de gairebé un any. Aquell vespre, el bot va tenir feina extra.