Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Resum per Paucabot

Tema copyvios

Xtv (discussiócontribucions)

Hola. Acabo de veure que l'article de Tristany i Isolda va ser esborrat el mes de juny per un copyvio. Em sorprèn molt que l'article sencer fos un copyvio, tenint en compte que és una de les òperes més important de Wagner i que havia estat revisat múltiples vegades. Podria tenir més informació sobre el que va passar, si us plau? Potser esborrant-ne un tros ja n'hi hauria prou? Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola, Xtv. Fa mesos que estam esborrant articles amb copyvio, alguns parcials i d'altres totals, articles llargs i articles curts. Fa mal d'entendre com molts d'aquests articles, malgrat els copyvios flagrants, no els havia detectat ningú, però la veritat és que era així. Alguns dels articles fins i tot havien estat votats com a articles de qualitat: Tema:Ws0bxlgjgws8hk7w.

Aquest en concret, no es va esborrar per ser un copyvio total sinó perquè feia tres mesos que cap administrador l'havia revisat. Com que això no podia ser de cap de les maneres, el vaig esborrar jo mateix preventivament. En tot cas, podem mirar si podem trobar un altre administrador que hi faci una revisió.

Més informació a Usuari:Paucabot/Copyvios i a Viquipèdia:Revisió de drets d'autor d'editors/Vulcano.

Xtv (discussiócontribucions)

Sí, conec el tema de copyvios de quan vaig ser administrador, però em sorprèn molt que un article que, pel que em sembla recordar, en Lohen11 hi havia contribuït molt, sigui en general copyvio. Ara he vist però la llista que m'has passat i és desoladora. Alguns articles cabdals d'una enciclopèdia s'han esborrat i fa mesos que no hi són. Quina pena. No sé si passarà a gaires usuaris el que em va passar a mi, que vaig estar cercant com un boig si hi havia algun error tipogràfic a la meva cerca perquè no podia creure que un article tan bàsic com aquest no hi fos. En fi, haurem d'esperar que, de mica en mica, es tornin anar creant. Per cert, a la llista de copyvios que m'has passat hi falten els articles eliminats recentment. Salutacions i gràcies per la resposta.

Paucabot (discussiócontribucions)

A la llista que et vaig passar, només hi surten els articles als quals s'havia eliminat l'avís sense haver arreglat el copyvio. Ho vaig haver de fer perquè no em va quedar més remei per tal de tenir-los controlats. És per això que no hi són tots els articles eliminats, sinó només una petita part.

Una manera més pràctica de veure fins on arriba el problema és veure quins són els articles esborrats d'aquests dos usuaris:

Ah, i tingues en compte que hi ha milers d'articles que no s'han esborrat però s'han escurçat sensiblement (veges per exemple, Vanda) i que encara no s'ha acabat la revisió... Com a viquipedista i usuari que s'ha dedicat (i encara em dedic) a solucionar aquest problema, compartesc el teu sentiment de desolació.

Xtv (discussiócontribucions)

Desolador, cert. Gràcies per la resposta.