Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Resum per Paucabot

Fotos esborrades + VP:CI

Rik2U (discussiócontribucions)

Bona tarda PauCabot!

T'agraeixo les ajudes al text de Cinto Casanovas, m'ajuda a aprendre millor l'estil. No entenc, però, si hi havia algun problema amb la imatge de La Storta. Podries dir-me què faria falta, per incloure-hi aquesta imatge?

Gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia.

He esborrat l'enllaç a la imatge perquè no existia. Supòs que hi devia haver qualque error en el nom, perquè veig que sí que l'heu penjada.

En general, hauries de revisar l'article perquè s'assembla més a un currículum que a un article enciclopèdic i presenta parts senceres sense referenciar. Teniu relació amb el biografiat?

Rik2U (discussiócontribucions)

Gràcies per la informació. Entenc per tant que no hi ha problema en referenciar-hi aquesta imatge, oi? No l'he penjada jo, sinó Croberto68.

Agraeixo també el consell. Al ser el primer article, no sabia com s'havia de fer. He pres per referència un escultor com Antoni Gaudí, i he intentat imitar algunes seccions. Veia que a "Biografia" per exemple no posava referències, i per això no n'havia posat. Ara les he afegit, després de la vostra petició, amb la majoria de bibliografia consultada. Si falta referenciar alguna cosa més, o reescriure en alguna direcció concreta, us agrairé que m'expliqueu una mica com fer-ho, perquè encara no tinc prou experiència redactant aquí.

Coneixia algunes obres del biografiat, però jo no soc del món de l'art ni tampoc familiar seu. He fet exploració d'imatges recollides de persones que les havien fotografiat a cada poble, i com que no les tenien penjades a internet i estaven d'acord, les he anat pujant a Commons.

Merci per tot, una cordial salutació.

Paucabot (discussiócontribucions)

Pel que em deis, unes quantes coses:

  • Si les fotos no són obra vostra, no les podeu carregar a Commons, almanco no sense una autorització dels propietaris dels drets.
  • Les informacions de la Viquipèdia han d'estar referenciades a VP:FF. Tenc els meus dubtes que algunes de les fonts que heu usat ho siguin.
  • Les referències s'han de posar al costat de cada frase que verifiquen. No les podeu posar totes al principi d'una secció. Hem de ser capaços de verificar tot el que s'hi diu (cada cosa amb el seu text, vull dir).
  • L'article s'hauria d'esporgar per fer-lo més enciclopèdic. No es pot posar tot el que en sabem d'aquest senyor, sinó només el més impportant.
  • Em sobta molt que no sigueu ni del món de l'art ni familiar seu pel molt que sabeu d'aquesta persona. Amb la informació críptica que em donau, crec que només em queda l'opció de que sigueu un amic seu. Ho sou? Teniu un conflicte d'interessos?

Pau.

Rik2U (discussiócontribucions)

Bona tarda Pau, gràcies per la resposta, no l’havia pogut mirar bé fins ara.

Miro de respondre aquí el que demanes:

  • Començo pel final, i no vull pas amagar res (disculpa si et semblava críptic). Soc jesuïta, i en Cinto també és jesuïta. Però ignoro si això ha de ser un impediment, perquè entenc que per exemple un català pot fer la viquipèdia sobre un altre català (i no per això ha de ser tendenciós), no per tenir aquest punt en comú (ni que estigui viu) ha de ser un impediment (de fet a «Conflicte d’Interessos» que citaves posa que és una «recomanació viva», no un requisit de publicació). Entenc el perill que hi pot haver, tot i que simplement posem una biografia i un recull d’obres que estan per tot Catalunya, si has llegit l’article, i això ho hem contrastat amb tot el que hem pogut disposar. Et demano ajuda si hi ha coses que cal polir o retallar, o no semblen convincents. Jo conec el Cinto des de fa ben poc, perquè naturalment si algú fa un recull sobre una persona viva es troba amb ella per acabar de comprendre la informació recopilada i preguntar dubtes. És així com em va deixar moltes fotos pròpies (penjades al Commons) tot i que algunes no hi eren (també en tinc en espera de procediment amb la carta, com indicaves, espero que des de poblesdecatalunya.cat puguin respondre-us, així els ho he demanat.
  • Un company i jo hem fet aquesta recopilació durant mesos, un treball ingent, i per això et demanaria ajuda perquè hagi servit d’alguna cosa, estem disposats a polir el que faci falta. Per exemple, sobre el que dius de les fonts, cito les fonts autèntiques que tinc aquí, i si tens algun dubte et demano que em passis en quina referència i et faig una fotografia.
  • Disculpa, no sabia que calia posar totes les referències al costat de les frases, per això les havia acumulat on he trobat la nota «cal citació». Mirarem d’integrar els canvis que dius, però et demano també ajuda en la resta de coses que creguis necessàries per tal de fer la revisió sencera i publicar l’article en condicions.

Moltes gràcies per tot per endavant, espero que amb els consells que em puguis donar pugui anar millorant l’article. Una cordial salutació,

Joan

Paucabot (discussiócontribucions)

Respecte del CI, no és que el problema sigui directament que tots dos sou jesuïtes o que tu el coneguis, sinó que, amb el redactat i l'extensió, ja he suposat (correctament) que hi havia qualque aquest conflicte Això és precisament el que no hauria de passar. Pot ser que no editar amb CI sigui només una "recomanació viva", però escriure articles neutrals no és negociable.

Una altra cosa que us convé és llegir VP:NOTI. Només podeu posar a l'article allò que ja s'hagi publicat prèviament a fonts fiables. Coses com entrevistes personals, fonts orals i d'altre material similar, no es pot usar com a font.

A disposar.

Rik2U (discussiócontribucions)

Gràcies Pau per les precisions.

He llegit la pàgina que afegeixes aquí, d'acord gràcies. Hi ha coses que certament anem aprenent i que en el futur haurem après a fer d'una altra manera. Aleshores, per aquest cas, ¿seria possible reescriure (com demana la primera notificació que apareix a la pàgina) seguint més escrupolosament això de "res que no estigui a bibliografia", per tal de mantenir l'article? Potser alguna entrevista que hi apareix caldrà eliminar-la perquè no està recollida a bibliografia, i també repartir les referències en les diferents declaracions que s'hi fan, i fer alguns últims retocs. I en aquest cas, una altra pregunta: ¿la segona notificació que apareix "Un o més editors principals d'aquest article semblen tenir una estreta relació amb aquest tema" podrà desaparèixer si fem aquest contrast bibliogràfic i amb tu que ens ajudes a ser encara més objectius?

Moltes gràcies de nou, una cordial salutació,

Joan

Paucabot (discussiócontribucions)

L'avís de CI s'hauria de mantenir fins que el text ja no presenti aquest problema.

Per veure quins problemes s'haurien de corregir en aquest article, segurament us pot servir Usuari:Paucabot/Alerta.

Rik2U (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!! Aquest resum que ens passes a "Alerta" ens serà molt útil per comprendre quin és el millor criteri. Molt agraïts, esperem aviat posar-nos a treballar-hi de nou. Una cordial salutació,

Joan