Vés al contingut

Temple Presbiteri de Cotlliure

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Temple Presbiteri de Cotlliure
Imatge
Façana del temple
Dades
TipusEsglésia protestant
ArquitecteViggo Dorph-Petersen Modifica el valor a Wikidata
Característiques
MaterialObra
Altitud16,05 m Modifica el valor a Wikidata
PlantaNau única, amb presbiteri englobat en la sala principal
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCotlliure (Rosselló) Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 31′ 27″ N, 3° 04′ 56″ E / 42.524294°N,3.082156°E / 42.524294; 3.082156
Activitat
DiòcesiElna - Perpinyà

El Temple Presbiteri de Cotlliure és l'església que acull la comunitat protestant de la vila de Cotlliure, a la comarca del Rosselló, de la Catalunya del Nord. Pertany a l'Església Protestant Unida de França, creada l'any 2012 per unió de les confessions luterana i reformada, existents per separat des del segle xvi.

Està situada[1] ben bé al centre de la vila de Cotlliure, en el número 2 del carrer del Temple, carrer paral·lel, en el seu primer tram, a l'avinguda del General de Gaulle, que és un dels trams del traçat vell de la carretera D - 114 en el seu pas pel centre de la vila. És a 160 metres al sud-oest de la Casa del Comú de la vila i a 125 al sud del cementiri, amb la façana davant del giratori d'on parteix el carrer que mena als dos llocs que s'acaben d'esmentar, al castell i a la vila vella de Cotlliure.

L'edifici[modifica]

Es tracta d'un petit edifici d'una sola nau, orientat de sud-oest a nord-est, amb la façana en el número 2 del carrer del Temple. Té la típica distribució interna d'un temple protestant, amb un vestíbul davant de la sala de cultes i el presbiteri, amb el baptisteri al centre, lleugerament elevat damunt de l'espai amb el púlpit on se situa el pastor que presideix el culte. Completen el conjunt diverses sales per a les diferents activitats de l'església.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]