Terrier d'Austràlia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de raça de gos Terrier d'Austràlia
Generalitats
País d'origenAustràlia Modifica el valor a Wikidata
Característiques físques
Pes6,5 kg Modifica el valor a Wikidata
Alçada25 cm Modifica el valor a Wikidata
Classificació i estàndard de la raça
Codi de Catàleg008 Modifica el valor a Wikidata (Federació Cinològica Internacional Modifica el valor a Wikidata)

El Terrier d'Austràlia o Australian Terrier és una raça de gos originària d'Austràlia pertanyent a la família dels Terriers, i dins d'aquesta a la Secció 2.

Característiques[modifica]

Per la seva aparença, per regla general, se'l sol confondre per un Yorkshire terrier de mida gran. No és d'estranyar, ja que aquesta raça procedeix de l'encreuament d'un Yorkshire terrier i de diferents races de Terrier entre les quals hi ha el Cairn terrier i el Dandi Dinmont Terrier. És un gos allargat, robust d'extremitats curtes i fortes, de pelatge aspre. Fa 25 cm a la creu en els mascles i 22,5-23 cm en les femelles, el pes mitjà està establert en uns 6,5 kg. en els mascles, i en 6 kg. en les femelles. Quant al mantell, pot ser gris platejat, gris blavós, castany clar, castany vermellós, i gris en el cos i castany clar en el crani i les potes. La cua sol ser amputada i portada dreta.

Temperament[modifica]

Vivaç, atent i amb una expressió facial que denota intel·ligència, lleial i molt fidel. De vegades pot arribar a ser dominant de manera que un bon ensinistrament des de primerenca edat seria el més adequat.

Manteniment[modifica]

Està perfectament adaptat a qualsevol tipus d'habitatge, gran o petit. Ha de ser suficient amb un raspallat i amb una caminada diaris.

Història i orígens[modifica]

El seu origen es remunta a principis del s. XIX, quan les famílies britàniques acompanyades dels seus terriers viatjaven a Austràlia, on aquests es van anar barrejant amb la fauna canina local i altres gossos portats pels colons com el Dandi Dinmont Terrier i molts altres més donant origen a l'Australian Terrier, que va començar a ser reconegut per les societats canines britàniques des de la dècada de 1930 en endavant, i per les americanes el 1960.

Referències[modifica]

  • Australian National Kennel Council Standard
  • Clark, Anne Rogers; Andrew H. Brace (1995). The International Encyclopedia of Dogs. Howell Book House. pp. 94. ISBN 0-87605-624-9.
  • Australian Terrier Club of South Australia
  • Dog Longevity Web Site, Breed Data page. Compiled by K. M. Cassidy. Retrieved 8 July 2007
  • Australian Terrier Club of America 2002 ATCA Health Survey Results. Note: There is not a direct link to the ATCA 1997 Health Survey, but the results are discussed extensively in the 2002 Survey Report. Retrieved February 2007
  • Australian Terrier Club of America home page. Retrieved 13 July 2007
  • Kennel Club/British Small Animal Veterinary Association Scientific Committee. 2004. Purebred Dog Health Survey. Retrieved 5 July 2007
  • Dog Longevity Web Site, Weight and Longevity page. Compiled by K. M. Cassidy. Retrieved 5 July 2007
  • American Kennel Club Website. Retrieved 11/07/2008
  • The Intelligence of Dogs, by Stanley Coren, Chapter 10, pages 183-185, Free Press, 2005, ISBN 0743280873
  • Australian Terrier Club of America. Retrieved 11/07/2008