Vés al contingut

The House with the Golden Windows

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe House with the Golden Windows

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióGeorge Melford Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJesse Louis Lasky Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1916 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut i drama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0006828 Letterboxd: the-house-with-the-golden-windows Allmovie: v95808 AFI: 14155 TMDB.org: 942830 Modifica el valor a Wikidata

The House with the Golden Windows (també apareix titulada com The House of the Golden Windows) és una pel·lícula muda dirigida per George Melford a partir d’una història de L. V. Jefferson adaptada per Charles Sarver.[1] Protagonitzada per Wallace Reid i Cleo Ridgely,[2] la pel·lícula, de 4 bobines, es va estrenar el 3 d’agost de 1916.[3] Es considera una pel·lícula perduda.[4](REF4 )

Argument[modifica]

Sue Wells està casada amb Tom, que treballa com a vaquer al ranxo Peabody. Està farta de ser pobre i de viure a l'ombra de la mansió del senyor i la senyora James Peabody. Quan un cuidador ordena que el seu nen petit, Billy, surti d'una pastura on està jugant, Peabody es disculpa cedint la pastura a Sue, i ella no diu res sobre haver trobat petroli allà. Aleshores, després que els Peabody marxen a l'est per unes llargues vacances, Sue i Tom porten a terme un pla de xecs fraudulents per aprofitar una llacuna en el contracte d'arrendament dels Peabody. Com a resultat que es converteixen en els propietaris de la finca. Viure a la mansió, però, no aconsegueix de fer feliç a Sue. Quan James Peabody torna i descobreix el que han fet ella i el seu marit, mata en Tom. Quan també és a punt d'assassinar Sue ella es desperta i s'adona que tot plegat només ha estat un somni. James arriba moments després i anuncia que ha decidit nomenar Tom com a supervisor de la finca. Afegeix que el petroli de la pastura s'hi va vessar accidentalment des d'un barril. Sue se sent alleujada d'haver estat alliberada de les preocupacions de diners.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Fleming, E. J.. Wallace Reid: The Life and Death of a Hollywood Idol (en anglès). McFarland, 2013-11-08, p. 250. ISBN 978-0-7864-7725-8. 
  2. «Lasky releases will be made only through Paramount». Motion Picture News 14, 1, 08-07-1916, pàg. 64.
  3. Fleming, E. J.. Wallace Reid: The Life and Death of a Hollywood Idol (en anglès). McFarland, 2013-11-08, p. 92. ISBN 978-0-7864-7725-8. 
  4. «The House of the Golden Windows» (en anglès). Silent Era : Progressive Silent Film List. [Consulta: 24 juny 2024].