Hèrcules: L'origen de la llegenda

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: The Legend of Hercules)
Infotaula de pel·lículaHèrcules: L'origen de la llegenda
The Legend of Hercules Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióRenny Harlin Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióBoaz Davidson
Danny Lerner
Les Weldon
Renny Harlin
GuióDaniel Giat
Giulio Steve
Renny Harlin
Sean Hood
MúsicaTuomas Kantelinen Modifica el valor a Wikidata
FotografiaSam McCurdy Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeVincent Tabaillon Modifica el valor a Wikidata
ProductoraNu Image i Summit Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorSummit Entertainment, ProVideo i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena8 gener 2014 Modifica el valor a Wikidata
Durada99 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeBulgària Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost70.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació61.279.452 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema d'acció, cinema fantàstic i cinema d'aventures Modifica el valor a Wikidata
TemaHèracles Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióGrècia Modifica el valor a Wikidata

Lloc webhercules3dmovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1043726 Filmaffinity: 284330 Allocine: 218303 Rottentomatoes: m/the_legend_of_hercules Letterboxd: the-legend-of-hercules Mojo: herculesbegins Allmovie: v577409 Metacritic: movie/the-legend-of-hercules TV.com: movies/the-legend-of-hercules TMDB.org: 188207 Modifica el valor a Wikidata

Hèrcules: L'origen de la llegenda (títol original en anglès: The Legend of Hercules) és una pel·lícula del 2014 dirigida per Renny Harlin i coescrita per Harlin amb Daiel Giat, Giulio Steve i Sean Hood. És protagonitzada per Kellan Lutz, Gaia Weiss, Scott Adkins, Roxanne McKee i Liam Garrigan. La pel·lícula fou doblada al català.[1]

Argument[modifica]

Amfitrió, rei de Tebes, es casa amb la reina Alcmena, i esdevé cada cop més violent i salvatge. Alcmena ja no sent res pel seu marit i prega a la deessa Hera. Ella informa Alcmena que aviat tindrà un fill de Zeus que es dirà Hèracles. Uns dies més tard, Zeus baixa de l'Olimp, però no sota forma humana: és invisible. La relació sexual que tenen Zeus i Alcmena és coneguda per Amfitrió, que vol condemnar Alcemana a mort, però no pot pas. Nou mesos després, Hèracles ve al món. Amfitrió, sabent que el nen no és seu, l'anomena Alcide i informa la seva dona que no tindrà mai el tron per damunt d'Íficles (el fill gran del rei i de la reina), que serà el seu únic hereter. Vint anys més tard, Hèracles s'enamora de la princesa de Creta. Íficles i Amfitrió s'alien, el rei dona per dona a Íficles aquesta princesa i envia Hèracles a la guerra. És el temps d'Hèracles de vèncer tots els seus enemics, i si no torna en tres mesos i tres nits de lluna plena, la princesa es casarà amb Íficles.

Recepció[modifica]

Crítica[modifica]

La pel·lícula fou altament criticada. A Rotten Tomatoes, té una qualificació d'aprovació del 5% basada en 83 ressenyes, amb una nota mitjana de 2'70/10, basada en 82 ressenyes. El consens del web exposa que: «d'aspecte pobre, mal interpretada i avorrida, l'obra no és ni prou divertida com per qualificar-la com a pel·lícula d'acció ni suficientment absorbent per a catalogar-la a un nivell dramàtic».[2] A Metacritic, la pel·lícula té una puntuació de 22 sobre 100, basada en les ressenyes de 19 crítics, que indiquen «ressenyes generalment desfavorables».[3] El públic enquestat per CinemaScore li donà una nota mitjana de "B−" en una escala d'A+ a F.[4]

Recaptació[modifica]

El primer cap de setmana recaptà 8.868.318 dòlars estatunidencs, classificant-se en el tercer lloc de la taquilla nacional darrere de L'únic supervivent i Frozen: El regne del gel.[5] A partir del 9 de març de 2014 recaptà 18'8 milions de dòlars estatunidencs als Estats Units d'Amèrica i 42'4 milions de dòlars estatunidencs addicionals, a nivell internacional, per acabar sumant un total mundial de 61'3 milions de dòlars estatunidencs, la qual cosa no li permeté recuperar el pressupost invertit de 70 milions de dòlars estatunidencs.

Premis i nominacions[modifica]

Any Premi Categoria Nominació Resultat Ref.
2014 Premis Young Hollywood Super Superhero Kellan Lutz Nominat [6]
Premis Teen Choice Millor actor en un pel·lícula d'acció Kellan Lutz Nominat [7]
2015 Premi Golden Raspberry Pitjor pel·lícula Hèrcules: L'origen de la llegenda Nominat [8][9]
Pitjor remake o seqüela Hèrcules: L'origen de la llegenda Nominat
Pitjor actor Kellan Lutz Nominat
Pitjor actriu Gaia Weiss Nominada
Pitjor director Renny Harlin Nominat
Pitjor parella protagonista Kellan Lutz Nominat

Referències[modifica]

  1. «Hèrcules: L'origen de la llegenda». ÉsADir.cat. [Consulta: 30 març 2021].
  2. «The Legend of Hercules (2014)». Rotten Tomatoes.
  3. «The Legend of Hercules». Metacritic.
  4. Subers, Ray. «Weekend Report: Audiences Flock to 'Lone Survivor,' Avoid 'Hercules,' 'Her'» (en anglès). Box Office Mojo, 12-01-2014. «The audience for The Legend of Hercules was 57 percent male and 55 percent over the age of 25. It received a weak "B-" CinemaScore»
  5. «Weekend Box Office Results for January 10–12, 2014» (en anglès). Box Office Mojo, 13-01-2014. [Consulta: 16 gener 2014].
  6. Bayley, Leanne. «Young Hollywood Awards 2014: The full winners list» (en anglès). Glamour. Arxivat de l'original el 8 setembre 2015. [Consulta: 28 juliol 2014].
  7. Nordyke, Kimberly. «Teen Choice Awards: The Complete Winners List» (en anglès). The Hollywood Reporter, 10-08-2014. [Consulta: 17 agost 2014].
  8. «Razzies® Celebrate 35 Years of Worst Achievements in Film with Inclusive Nominee List ...and New "Redeemer" Award» (en anglès). Razzies.com. Arxivat de l'original el 2015-01-15. [Consulta: 14 gener 2015].
  9. King, Susan. «Kirk Cameron's Saving Christmas Dominates the 35th Razzie Awards» (en anglès). Los Angeles Times, 21-02-2015. [Consulta: 22 febrer 2015].