The Outcasts of Poker Flat (pel·lícula de 1937)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Outcasts of Poker Flat
Fitxa
DireccióChristy Cabanne Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióRobert Sisk Modifica el valor a Wikidata
GuióJohn Twist i Harry Segall Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRoy Webb Modifica el valor a Wikidata
FotografiaRobert De Grasse Modifica el valor a Wikidata
ProductoraRKO Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorRKO Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1937 Modifica el valor a Wikidata
Durada67 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enThe Outcasts of Poker Flat (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerewestern Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0029361 Filmaffinity: 840858 Letterboxd: the-outcasts-of-poker-flat-1937 Mojo: outcastsofpokerflat Allmovie: v105235 AFI: 5606 TMDB.org: 171858 Modifica el valor a Wikidata

The Outcasts of Poker Flat és una pel·lícula western estatunidenca de 1937 dirigida per Christy Cabanne i escrita per John Twist i Harry Segall. La pel·lícula és protagonitzada per Preston Foster, Jean Muir i Van Heflin, i es va estrenar el 16 d'abril de 1937 per RKO Pictures.[1][2][3]

El guió es basa en el conte The Outcasts of Poker Flat de Bret Harte, que s'ha portat al cinema diferents vegades, incloent una versió el 1919 amb Harry Carey i una altra versió el 1952 amb Dale Robertson.

Argument[modifica]

Un pistoler i jugador, John Oakhurst acaba tenint cura d'una nena la mare de la qual mor en el part. Decideix anomenar-la "Luck" i busca la nova mestra Helen Colby i el reverend Sam Woods per donar un bon exemple a la noia.

La Luck creix i Poker Flat es converteix en una ciutat en auge. Un dia, mentre en John i el reverend es barallen per l'element dolent que en John i la seva parella, la duquessa, permeten a la seva casa d'atzar, la Luck acaba jugant a cartes amb Sonoma, un proscrit de la llei. Un John furiós esclata contra l'Helen, sentint que se suposava que havia de vigilar la Luck en aquell moment. Helen decideix marxar de la ciutat, però la Luck la convenç que en John l'estima.

Decidit a convertir-se en un home millor, en John es nega a ser induït a un enfrontament per en Sonoma, almenys fins que la duquessa se'n burla, i després mata Sonoma i un altre home. Un grup de vigilants ordena a John i a la duquessa que surtin de la ciutat i l'Helen els acompanya. Els seus cavalls són robats i, a les muntanyes a l'hivern, la duquessa mor congelada. Helen gairebé mor, però just quan la Luck puja per rescatar-la, descobreixen que en John, sentint-se culpable pel que ha fet, s'ha tret la vida.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «The Outcasts of Poker Flat (1937) – Overview». Turner Classic Movies. [Consulta: 10 setembre 2014].
  2. «Movie Review – The Outcasts of Poker Flat». NYTimes.com: The Screen. [Consulta: 10 setembre 2014].
  3. «The Outcasts Of Poker Flat Trailer, Reviews and Schedule for The Outcasts Of Poker Flat». TV Guide.com. Arxivat de l'original el 11 setembre 2014. [Consulta: 10 setembre 2014].