The Wharf Rat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Wharf Rat

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióChester Withey Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióAnita Loos Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1916 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0007550 Modifica el valor a Wikidata

The Wharf Rat és una pel·lícula muda dirigida per Chester Withey i protagonitzada per Mae Marsh, Spottiswoode Aitken i Robert Harron.[1] Basada en una història d'Anita Loos,[2] es va estrenar el 9 de desembre de 1916.[3] Es considera una pel·lícula perduda.[4]

Argument[modifica]

Polly és una òrfena que porta una vida infeliç amb la seva madrastra, la senyora McCracken, i el seu germanastre Roy. Quan Roy intenta forçar-la, el seu avi li colpeja al cap deixant-lo inconscient. Pensant que Roy ha mort, Polly i el seu avi fugen del poble en un vaixell de vapor i s'instal·len a la cabina d'un vell vaixell al moll d'una altra ciutat. Allà sobreviuen com a músics de carrer. Per tal d’evitar ser reconeguts, l'avi s'afaita la barba i Polly es disfressa de noi. Manté aquesta disfressa fins i tot quan coneix i se sent atreta per Eddie Douglas, un noi que afirma odiar les dones i que treballa a l'oficina de fusta del seu pare. Tanmateix, quan de sobte Eddie mostra interès per una altra noia, Polly decideix revelar que es una noia i portar un vestit. Aleshores és reconeguda per un policia que els ha seguit i el seu avi és arrestat no per assassinat (Roy va sobreviure) sinó per segrest. La senyora McCracken ve a recuperar la seva afillada però de camí a casa en un vaixell de vapor, Polly salta per la borda. Just quan està a punt d'ofegar-se a les aigües agitades, apareixen l'avi Eddie en una barca a motor que han requisat i la rescaten de manera que tot acaba feliçment.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Triangle december 9th releases». Moving Picture World, 02-12-1916, pàg. 1350.
  2. Loos, Anita. Anita Loos Rediscovered: Film Treatments and Fiction by Anita Loos, Creator of Gentlemen Prefer Blondes (en anglès). University of California Press, 2003-11-10, p. 291. ISBN 978-0-520-22894-8. 
  3. Horak, Laura. Girls Will Be Boys: Cross-Dressed Women, Lesbians, and American Cinema, 1908-1934 (en anglès). Rutgers University Press, 2016-02-26, p. 237. ISBN 978-0-8135-7485-1. 
  4. «Progressive Silent Film List: The Warf Rat» (en anglès). Silent Era. [Consulta: 12 maig 2023].

Enllaços externs[modifica]