This Gun for Hire

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThis Gun for Hire

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióFrank Tuttle
Protagonistes
Veronica Lake
Robert Preston
Laird Cregar
Alan Ladd
Director artísticHans Dreier
Robert Usher
ProduccióRichard Blumenthal
GuióGraham Greene
MúsicaDavid Buttolph
FotografiaJohn F. Seitz
MuntatgeArchie Marshek
VestuariEdith Head
ProductoraParamount Pictures
DistribuïdorParamount Pictures i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1942
Durada80 minuts
Idioma originalanglès
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerenegre
Lloc de la narracióLos Angeles Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0035432 Filmaffinity: 124601 Allocine: 1313 Rottentomatoes: m/1021269-this_gun_for_hire Letterboxd: this-gun-for-hire Allmovie: v49518 TCM: 36540 AFI: 27508 Archive.org: this-gun-for-hire-1942 TMDB.org: 16703 Modifica el valor a Wikidata

This Gun for Hire és una pel·lícula negra estatunidenca, dirigida per Frank Tuttle i és l'adaptació de la novel·la A Gun for Sale de Graham Greene. Estrenada el 1942, posa en escena Veronica Lake, Robert Preston, Laird Cregar, Alan Ladd, entre altres actors.

Gràcies a les reaccions dels seguidors i a les crítiques, la pel·lícula va permetre a Alan Ladd accedir al rang d'estrella. Els productors van fer servir l'expressió següent en la promoció de la pel·lícula: és dinamita amb una pistola o una noia (He's dinamita with a gun or a girl).

Argument[modifica]

Un assassí a sou, Phillip Raven (Ladd) abat un industrial, un informador de la policia i s'adona que li han pagat amb diners marcats. Perseguit per la policia, Raven coneix en el seu viatge a Los Angeles, Ellen Graham (Veronica Lake) que no és altra que la promesa de l'inspector que l'acorrala. Tanmateix Ellen que és una maga i cantant als clubs nocturns i el serà d'una gran ajuda, ja que Raven vol trobar el seu soci Willard Gates, un empresari d'un club nocturn i venjar-se. Yvonne De Carlo té igualment un paper secundari a la pel·lícula.[1]

Repartiment[modifica]

Critiques[modifica]

El crític Bosley Crowther va destacar el començament de l'actor Alan Ladd i va fer una crítica positiva de la pel·lícula.

Referències[modifica]

  1. «This Gun for Hire». The New York Times.