Topfree

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aficionades al futbol a Alemanya.

Topfree és el nom que es dona a un moviment social existent en alguns llocs de l'Amèrica del Nord que es proposa concedir a les dones el dret d'anar nues de cintura en amunt (topless) allà on els homes ho poden fer legalment i sense cap problema, com ara a la platja, en una piscina o en un parc. Així, a més, s'aconseguiria que les mares lactants no necessitessin buscar un lloc amagat per donar mamar als seus fills.

No es tracta pas, però, de reivindicar el dret a anar nu de cintura cap amunt en llocs com ara un restaurant, on aquesta pràctica no es permet pas ni als homes ni a les dones.

Una de les lluites d'aquest moviment té lloc a Califòrnia, on la fiscal Liana Johnsson afirma que sota la Llei Megan, les dones acusades d'exhibició indecent, ja sigui per donar mamar o per prendre el sol sense sostens, poden ser fitxades com a agressores sexuals, igual com els violadors i els pederastes.

Els promotors d'aquest moviment usen el terme Topfree per evitar les connotacions sexuals o eròtiques de topless

Topfree a l'Amèrica del Nord[modifica]

Visitant a l'Oregon Country Fair a Veneta, Oregon fentTopless.

Llocs i regions de l'Amèrica del Nord on, en teoria, la llei reconeix el dret de la igualtat topfree:

Canadà[modifica]

Estats Units[modifica]

Topfree fora de l'Amèrica del Nord[modifica]

En molts països, especialment a Europa no hi ha discussió legal sobre el fet que les dones poden anar en topless a la platja. En altres llocs, com ara Corea del Sud es considera del tot indecorós que les dones, o també els homes, vagin en topless.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Topfree