Torrent de les Fraus de l'Otzet

Infotaula de geografia físicaTorrent de les Fraus de l'Otzet
Imatge
TipusCurs d'aigua Modifica el valor a Wikidata
Inici
Cota inicial628 m Modifica el valor a Wikidata
Entitat territorial administrativaMura (Bages), Granera (Moianès) i Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióSerrat dels Tres Senyors Modifica el valor a Wikidata
Final
Cota final497 m Modifica el valor a Wikidata
Entitat territorial administrativaMoianès (Catalunya) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióMonistrol de Calders Modifica el valor a Wikidata
Desembocaduratorrent de l'Om Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 42′ 33″ N, 2° 01′ 25″ E / 41.709065°N,2.023646°E / 41.709065; 2.023646
41° 44′ 11″ N, 2° 01′ 14″ E / 41.736268°N,2.020666°E / 41.736268; 2.020666
Conca hidrogràficaconca del Llobregat Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Mida3,7 (longitud) km

El torrent de les Fraus de l'Otzet és un torrent que discorre pels termes municipals de Granera i Monistrol de Calders, a la comarca del Moianès.

El Torrent de les Fraus de l'Otzet, respecte del terme de Granera

Etimologia[modifica]

Deu el seu nom al fet que discorre per una vall profunda -frau- en terres de la masia de l'Otzet.

Origen[modifica]

Es forma a l'extrem sud-oest del terme de Granera, al nord-oest del Bosc Negre, al nord-est del Serrat dels Tres Senyors i al nord-oest del Coll del Serrat dels Tres Senyors, a l'extrem meridional del Serrat del Vent.

Granera[modifica]

Des del lloc on es forma davalla cap al nord-oest en un primer tram, i després ja de dret cap al nord, però fent nombrosos meandres a causa de l'accidentat del terreny que travessa. Discorre paral·lel a ponent del Serrat del Vent i a llevant de la carretera B-124, que va resseguint la carena de la Carena de les Elies, límit occidental del torrent de les Fraus de l'Otzet. Deixa a la dreta el paratge de la Frau i, just abans d'abandonar el terme de Granera, deixa a la dreta el Pla i el Serrat de les Soques, i a l'esquerra el Coll Blanc.

Monistrol de Calders[modifica]

Entra en terme de Monistrol de Calders a ponent de l'extrem sud del Serrat de l'Otzetó, i poc després passa a llevant del Rossinyol, i de seguida, a ponent de les restes de l'Otzetó. Immediatament després s'aboca en el torrent de l'Om just a ponent de la Balma Freda.

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Torrent de les Fraus de l'Otzet
  • ERILL I PINYOT, Gustau, GUAL I PURTÍ, Jordi (fotografies) i MANENT I ORISTRELL, Llibert (cartografia). Monistrol de Calders: El poble dels pagesos enginyers. Moià-Monistrol de Calders: Gràfiques Ister. Ajuntament de Monistrol de Calders, 2006. (Col·lecció Pedra i aigua, 1). DL. B-54.339/2006
  • PERARNAU I LLORENS, Jaume i PIÑERO I SUBIRANA, Jordi. Monistrol de Calders. La seva història i el seu patrimoni. Monistrol de Calders: Ajuntament de Monistrol de Calders, 1993. Sense ISBN.