Torres del Mas d'en Ramon

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Torres del Mas d'en Ramon
Imatge
Dades
TipusTorre de defensa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XV-XVI
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaVila-seca (Tarragonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamí del Mas Ramon. Vila-seca (Tarragonès)
Map
 41° 05′ 33″ N, 1° 05′ 44″ E / 41.0925°N,1.0956°E / 41.0925; 1.0956
BCIN
IdentificadorBCIN: 1807-MH-ZA
BIC: RI-51-0006796
IPAC: 2025

Les Torres del Mas d'en Ramon és una obra del municipi de Vila-seca (Tarragonès) declarada bé cultural d'interès nacional.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un mas situat prop del terme municipal de Cambrils, totalment enrunat. És curiosa la presència de dues torres en un mateix conjunt. El mas està situat als límits del terme municipal de Cambrils, vora la carretera de València.[1]

Una de les torres és rodona i l'altra quadrada. La rodona té un diàmetre interior de 5 m, amb un gruix de paret d'un metre. A l'est hi ha les restes de dues portes, una a la planta baixa, allindanada, i l'altra a sobre. A la llinda hi ha dues volades, romanalles de dues mènsules, freqüent en les torres tarragonines, que servien de suport del pont que comunicava la torre amb la masia al segle xvii. A pocs metres hi ha la torre quadrada, pitjor conservada. Fa 5,8 x 5,8 m i els murs tenen 90 cm de gruix. La planta baixa té porta amb arc i soterrani de rajola vermella. Aquest soterrani servia de cup. La masia sofrí ampliacions i restauracions als segles XVII i XVIII.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Torres del Mas d'en Ramon». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 febrer 2016].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Torres del Mas d'en Ramon
  • «Torres del Mas d'en Ramon». Mapa de recursos culturals. Diputació de Tarragona.
  • «Torres del Mas d'en Ramon». Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.