Vés al contingut

Trinitat Llacuna i Estrany

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula personaTrinitat Llacuna i Estrany
Biografia
NaixementBarcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióartista, projectista Modifica el valor a Wikidata

Trinitat Llacuna i Estrany va ser una artista barcelonina documentada a finals del segle XIX que va treballar en el disseny de mobiliari.

Va estudiar a l'Escola Oficial de Belles Arts de Barcelona (la Llotja) i al curs 1894-95 era l’única alumna matriculada a la secció d'arts aplicades. Posteriorment apareix treballant al taller de l'ebenista Josep Ribas com a projectista i relacionada amb el Centre d’Arts Decoratives de Barcelona que s’havia creat després de l'exposició d’indústries artístiques del 1892 amb l’objectiu de fomentar el contacte entre artesans i industrials.[1]

Únicament s’ha documentat participant en una exposició, la Tercera Exposició de Belles Arts i Industries Artístiques del 1896, que es va fer al Palau de Belles Arts de Barcelona. Hi va presentar diversos projectes de mobiliari i objectes neogòtics: un projecte d'oratori en aquarel·la, un d’una trona i un d’una arqueta.[2][3]

Referències

[modifica]
  1. Ojuel Solsona, Maria. Les exposicions municipals de belles arts i indústries artístiques de Barcelona (1888-1906) (tesi). Barcelona: Universitat de Barcelona, 2013. 
  2. Repertori de catàlegs d'exposicions col·lectives d'art a Catalunya (fins a l'any 1938). 1. ed. Barcelona: Institut d'Estudis Catalans, 2002, p. 70. ISBN 84-7283-661-4. 
  3. Catálogo ilustrado de la tercera exposición de bellas artes e industrias artísticas (en castellà). Barcelona: J. Thomas, 1896, p. 181, cat. 1055-1057.