Tropa

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Tropa inicialment va ser una unitat militar, una petita força de cavalleria, subordinada a un esquadró, i encapçalada pel líder de tropes. Avui dia, té diferents significats específics vinculats a diferents cossos armats, segons els països.

Exèrcit britànic[modifica | modifica el codi]

En l'exèrcit britànic, la definició de tropa aporta diverses funcions.

  • La Casa de Cavalleria i el Reial Cos de blindats: Tres o quatre vehicles blindats de combat al comandament d'un subaltern. Una unitat de dos a quatre armes de foc o de llançament, o un caserna general de la unitat. A la Reial Artilleria de Cavall, tropa solia ser l'equivalent a una bateria d'artilleria en altres unitats.
  • Els Enginyers Reials, el Reial Cos de Senyals, el Reial Cos de Logística i Servei Aeri Especial: Una unitat equivalent en grandària a un escamot d'altres cossos, dividits en seccions. Altres cossos d'exèrcit no fa servir el terme.
  • En els Marines Reials, és l'equivalent a un escamot de l'exèrcit.

Exèrcit del Canadà[modifica | modifica el codi]

A l'Exèrcit canadenc, una tropa és l'equivalent a un grup de blindats, Enginyer, branques i senyals. Dues a quatre tropes s'agrupen en un esquadró.

Exèrcit dels EUA[modifica | modifica el codi]

En l'Exèrcit dels Estats Units, en la branca de cavalleria, una tropa és la unitat equivalent a la companyia de infanteria, al comandament d'un capità, i que consta de 3 o 4 escamots, subordinat a un esquadró (batalló).