Tui St. George Tucker

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTui St. George Tucker

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 novembre 1924 Modifica el valor a Wikidata
Fullerton (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 abril 2004 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Boone (Carolina del Nord) (Carolina del Nord) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióOccidental College
Eagle Rock High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositora Modifica el valor a Wikidata
OcupadorCamp Catawba (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
InstrumentFlauta dolça Modifica el valor a Wikidata
Família
ParellaVera Lachmann Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 507a56d6-0e6d-4402-9453-9f465aea460e Discogs: 1275227 IMSLP: Category:St._George_Tucker,_Tui Modifica el valor a Wikidata

Tui St. George Tucker (Fullerton, 25 de novembre de 1924 - Boone (Carolina del Nord), 21 d'abril de 2004) va ser una compositora nord-americana microtonal i gravadora reproductora i desenvolupadora d'instruments.

Adolescència[modifica]

Tucker va néixer a Califòrnia, filla d'un pare anglès i d'una mare de Nova Zelanda. Va assistir a l'escola secundària "Eagle Rock" al nord-est de Los Angeles, Califòrnia, i es va graduar el 1941. Després va assistir a l'"Occidental College" de Los Angeles del 1941 al 1944. Es deia així pel tui, un ocell originari de Nova Zelanda, on va néixer la seva mare.

Carrera[modifica]

Es va traslladar a la ciutat de Nova York el 1946, treballant com a compositora, directora d'orquestra i flauta de bec, i passant la major part de la seva vida professional a la ciutat de Nova York. Les seves composicions sovint presenten microtonalitat i estan fortament influenciades per la música antiga. Va desenvolupar gravadores especials amb forats addicionals, així com digitacions especials per a la gravadora per permetre tocar tons quarts. Her Indian Summer: Three Microtonal Antifhons on Psalm Texts per barítons i conjunt de cambra, combina l'ús de quarts de tons amb un text llatí.

Del 1947 al 1970 va passar els estius com a directora musical de Camp Catawba for Boys, situat a prop del "Blue Ridge Parkway", al costat de Boone de Blowing Rock, Carolina del Nord. La pianista Grete Sultan també hi va treballar durant diversos estius.

Vida personal[modifica]

El 1985, Tui va heretar els terrenys del campament de la seva parella de tota la vida, la poeta i erudita Vera Lachmann (1904-1985), que havia fundat el campament el 1944, i va viure-hi tot l'any des de llavors fins a la seva mort, el 21 d'abril del 2004.

Heretat[modifica]

Les seves obres han estat interpretades per intèrprets com el Quartet Kohon, els pianistes Grete Sultan i Loretta Goldberg i el flautista Pete Rose.

Discografia[modifica]

  • Indian Summer: Three Microtonal Antifhons on Psalm Texts. LP. Greenville, Maine: Opus One, [1984?].
  • Quartet de corda número u. LP. Greenville, Maine: Opus One, [1986?].
  • Herzliebster Jesu. CD. Harriman, Nova York: Spectrum, 1988. (Títol del disc: Buxtehude, Moondog & Co., interpretat per Paul Jordan, orgue de Schuke).
  • Segona sonata per a piano, "El peiot". CD. Greenville, Maine: Opus One, [1991?]. (Títol del disc: Soundbridge, interpretat per la pianista Loretta Goldberg.)
  • The Music of Tui St. George Tucker (1998). Baton Rouge, Louisiana: Centaure.

Bibliografia[modifica]

  • Bredow, Moritz von. 2012. Rebellische Pianistin. Das Leben der Grete Sultan zwischen Berlin und New York. Magúncia: Schott Music . ISBN 978-3-7957-0800-9 (Aquest llibre conté molts aspectes de la vida i l'art de Tui St George Tucker, Vera Lachmann i Grete Sultan).