Vés al contingut

Una bala que espera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaUna bala que espera
A Bullet Is Waiting Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJohn Farrow Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióHoward Welsch Modifica el valor a Wikidata
GuióCasey Robinson i Thames Williamson Modifica el valor a Wikidata
MúsicaDimitri Tiomkin Modifica el valor a Wikidata
FotografiaFranz Planer Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeOtto Ludwig Modifica el valor a Wikidata
ProductoraColumbia Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorColumbia Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1954 Modifica el valor a Wikidata
Durada83 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ficció criminal i drama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióCalifòrnia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0046812 Filmaffinity: 294039 Rottentomatoes: m/a_bullet_is_waiting Letterboxd: a-bullet-is-waiting Allmovie: v7523 AFI: 51154 TMDB.org: 44867 Modifica el valor a Wikidata

Una bala que espera (títol original: A Bullet Is Waiting) és una pel·lícula de cinema negre estatunidenca del 1954 dirigida per John Farrow i protagonitzada per Jean Simmons i Rory Calhoun.[1] Està doblada al català.[2]

Argument[modifica]

Un petit avió que transportava Frank Munson i un presoner emmanillat, Ed Stone, s'estavella al desert de Califòrnia. L'Ed noqueja en Frank, desbloqueja les manilles i fuig, trobant-se amb una dona anomenada Cally que cuida ovelles, aparentment sola en una cabana remota.

En Frank el segueix i s'identifica com un agent de la llei de Utah que després de perseguir l'Ed durant gairebé dos anys finalment el va trobar. La Cally dubta a confiar en qualsevol desconegut. És una dona culta el pare de la qual, un antic professor de la Universitat d'Oxford, viu amb ella, però actualment està fora.

Quan cau una pluja torrencial, l'Ed intenta escapar, però el camí s'inunda. La Cally intenta avisar-lo, però treu un ganivet quan l'Ed intenta violar-la. A la cabana, en Frank no té cap arma i busca un rifle que la Cally ha amagat. L'Ed torna i, mentre estan atrapats allà durant la tempesta, explica a la Cally que va disparar al germà de Frank en defensa pròpia, després de la qual cosa en Frank té la intenció de matar-lo en lloc de portar-lo davant la justícia.

El pare de Cally torna i es sorprèn de trobar-hi dos homes. Escolta les seves històries i, conscient que la seva filla s'està enamorant de l'Ed, li ofereix l'oportunitat de lliurar-se a altres autoritats. Amb una pistola a la mà i una sola bala a la cambra, l'Ed demostra la seva intenció negant-se a disparar en Frank quan tingui l'oportunitat. Es posa en marxa per lliurar-se a la policia.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

La pel·lícula havia de ser la primera de tres pel·lícules protagonitzades per Jean Simmons produïdes per Howard Welsch. Es va fer càrrec del contracte que Simmons tenia amb RKO.[3] El rodatge va començar el 3 de desembre de 1953.[4]

Més tard, Welsh va vendre el compromís de dues pel·lícules restants amb Simmons a la 20th Century Fox.[5]

L'abril de 1954 Welsch va signar un acord amb Columbia per distribuir la pel·lícula.[6]

Referències[modifica]

  1. Sean Axmaker A Bullet is Waiting
  2. «Una bala que espera». esadir.cat. [Consulta: 10 juny 2024].
  3. GOETZ TO PRODUCE BIG-SCALE WESTERN: His Second Independent Film Will Star James Stewart in 'Dawn in the Sky' By THOMAS M. PRYOR New York Times 25 Nov 1953: 18.
  4. Drama: Three Simmons Pictures Planned; Ibsen's Works Augment Classic Trend Schallert, Edwin. Los Angeles Times 4 Dec 1953: B9.
  5. Drama: Three Films on Slate for Lizabeth Scott; New Simmons Deal Closed Schallert, Edwin. Los Angeles Times 19 Jan 1954: B7.
  6. Drama: 'Back Alley' Star Revel for Youth; 'Purple Mask' Held Right for Flynn Schallert, Edwin. Los Angeles Times 12 Apr 1954: B9.