Unió Soviètica al Festival de la Cançó d'Eurovisió

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Unió Soviètica

Estació membre Televisió Central Soviètica
Final Nacional -
Aparicions 0
Primera aparició
Millor resultat
Final
Semifinal
Pitjor resultat
Final
Semifinal
Enllaços externs

Unió Soviètica ha intentat participar al Festival de la Cançó d'Eurovisió va fer diversos intents a finals de la dècada de 1980.[1][2]

Història[modifica]

Es revelar que el 1987 George Veselov, el Ministre d'Educació de la Unió Soviètica, va presentar la idea de la participació soviètica al Festival de la Cançó d'Eurovisió a causa del nombre de les reformes polítiques realitzades pel secretari general del Partit Comunista de la Unió Soviètica, Mikhaïl Gorbatxov, a finals dels anys vuitanta. La idea era principalment política, amb la idea que una victòria a la contesa per la Unió Soviètica tindria un impacte en les relacions entre la Unió Soviètica i els països capitalistes d'Occident.

Valeri Leóntiev va ser suggerit com a cantant per a la primera participació de la Unió Soviètica en el concurs, però les idees de Veselov no van ser compartides pel Partit Comunista de la Unió Soviètica, ni pel mateix Gorbatxov, creient que era un pas massa radical per fer, de manera que la Unió Soviètica mai va entrar al concurs abans de dissoldre's.

Participacions[modifica]

Llegenda
  Guanyador
  Segona posició
  Tercera posició
  Quarta o cinquena posició (Top 5)
  Última posició
Any Seu Artista Cançó Final Punts Semifinal Punts
1987 Bèlgica Brussel·les Valeri Leóntiev «Belaya Vorona» Retirat

Després de l'enfonsament de l'URSS[modifica]

Referències[modifica]

  1. COPE. «El día que la URSS estuvo a punto de participar en Eurovisión» (en castellà), 15-10-2021. [Consulta: 15 agost 2023].
  2. Rico, Vicente. «Eurovisión 1996: La polémica semifinal que cambió el futuro del festival» (en castellà), 03-09-2020. [Consulta: 15 agost 2023].