Union List of Artist Names

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Union List of Artist Names (ULAN) és una base de dades en línia amb un vocabulari controlat, un registre d'autoritats que actualment conté al voltant de 293.000 noms i altra informació sobre artistes. Ulan pot incloure noms, pseudònims, variants ortogràfiques, noms en diversos idiomes, i els noms que han canviat amb el temps (per exemple, noms de casada). Tot i que es mostra com una llista, Ulan s'estructura com un diccionari de sinònims, que compleix amb les normes ISO i NISO per a la construcció de tesaurus; conté jeràrquica, equivalència i relacions associatives.

L'enfocament de cada registre Ulan és un artista. Actualment (2014) hi ha al voltant de 120 mil artistes a Ulan. A la base de dades, cada registre d'artista (també anomenat un tema en aquest manual) s'identifica mitjançant un identificador numèric únic. Vinculat a cada registre hi ha noms, artistes relacionats, fonts de les dades i notes. La cobertura temporal d'Ulan abasta des de l'Antiguitat fins al present i l'abast és global.

Ulan inclou noms propis i la informació associada sobre els artistes. Els artistes poden ser tant particulars (persones) o grups d'individus que treballen junts (entitats corporatives). Els artistes a Ulan generalment representen els creadors que participen en la concepció o la producció de les arts visuals i l'arquitectura. Alguns artistes de performance s'inclouen (però normalment no actors, ballarins, o altres artistes).[1]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]