Units per Sicília

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióUnits per Sicília
Dades bàsiques
Tipus entitat coalició política
Història
Fundació 2006
Modifica les dades a Wikidata

Units per Sicília fou una coalició política de centreesquerra fundada a Sicília el 2006 (només amb base regional) de cara a les eleccions regionals de Sicília de 2006.

La llista era formada per partits menors de L'Unione, en dificultat per a superar el 5% dels vots necessaris per a obtenir representant a l'Assemblea Regional Siciliana. Com a candidat a la presidència regional, donaren suport la candidata Rita Borsellino de L'Unione.

El moviment "Units per Sicília" agrupà Rifondazione Comunista, Partit dels Comunistes Italians, Itàlia dels Valors, i Socialistes Democràtics Italians (actualment adherits a Rosa nel Pugno), Verds i Primavera Siciliana; l'UDEUR va rebutjar de participar en el projecte.

A les regionals del 28 de maig de 2006 obtingué el 5,12% dels vots i assolí quatre diputats regionals:

Els diputats constituïren el 20 de juliol de 2006 un grup parlamentari homònim a l'Assemblea Regional Siciliana, presidit per Maurizio Ballistreri.

Amb l'escissió d'Armando Aulicino l'1 d'agost de 2007 i l'adhesió de Francesco Cantafia (ex-membre d'Esquerra Democràtica), el grup s'ha consolidat i desenvolupat políticament i estratègica, esdevenint el referent dels socialistes europeus a Sicília i representant el referent del Partit Socialista e della Sinistra Arcobaleno a l'illa, amb una perspectiva política d'unir-se al reformisme laborista i una marcada identitat autonomista.