Universitat Independent de Kigali

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUniversitat Independent de Kigali
Dades
Tipusuniversitat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1996
Governança corporativa
Seu

Lloc webulk.ac.rw Modifica el valor a Wikidata
Facebook: ulk.ac.rw Twitter (X): ulk_info Modifica el valor a Wikidata
Fundador i propietari de l'ULK
Biblioteca digital de l'ULK

La Universitat Independent de Kigali (francès Université Libre de Kigali, ULK) a Ruanda, és una institució privada d'Ensenyament superior fundafs el 15 de març de 1996 i regida per la Llei núm. 27/2013, de 24/5/2013, que regula l'organització i el funcionament de l'educació superior a Ruanda, la Llei núm. 13/2009 reguladora del treball a Ruanda, l'Ordre presidencial 51/01 de 13/7/2010 que estableix estàndards de qualitat en institucions d'ensenyament superior.

Antecedents històrics[modifica]

La Universitat Independent de Kigali es va crear el 1996 per l'Association Rwandaise pour la Promotion de l'Éducation et de la Culture (ARPEC),[1] després del genocidi ruandès que va tenir lloc el 1994. El Prof. Rwigamba Balinda és el fundador i propietari de la Universitat.[2] ULK va començar les seves activitats des dels edificis de Saint Paul. Després dels edificis de Saint Paul, l'ULK va construir el seu primer campus a Kacyiru, actualment aquests edificis acullen l'escola secundària "Glory Secondary School". El 2007, totes les activitats administratives i docents del campus ULK Kigali es van traslladar a la nova seu del sector de Gisozi.

Infraestructura[modifica]

Des de gener de 2007, totes les facultats i administracions del campus ULK Kigali operen a les noves instal·lacions del campus de Gisozi.

14,000 places

Té un gran estadi amb gairebé 14.000 places. Per al curs acadèmic 2012-2013, ULK havia adquirit 3.520 nous llibres. Els llibres totals de la biblioteca física compten amb 66.200 títols i una biblioteca digital amb 500 ordinadors nous que tenen accés a diferents editors de llibres electrònics i revistes electròniques, amb un total de 1.170 ordinadors per a tots els laboratoris d'informàtica de la ULK, així com sis generadors incloent quatre de 200 KVA; 22 vehicles; etc.

Composició[modifica]

La Universitat Independent de Kigali és constituïda per quatre facultats:[3]

  • Facultat d'Economia i de comerç
  • Facultat de ciències socials
  • Facultat de Dret
  • Facultats de ciències i tecnologies
  • Politècniques

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]