Vés al contingut

Usuària:Mzamora2/Characteristic universalis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Projectes més recents[modifica]

Una àmplia varietat d'idiomes construïts han sorgit en els darrers 150 anys, que semblen donar suport a moltes de les intuïcions de Leibniz. Si és que són compatibles amb la visió de Leibniz de la ciència unificada, llavors la pregunta que queda és si fil conductor d'Ariadna es pot discernir entre aquests diferents projectes, amb vista a la seva unificació.

  • Raymond F. Piper (1957; 432-433) va afirmar que O.L. ReiserUnified Symbolism for World Understanding in Science(1955), una expansió de A Philosophy for World Unification(1946), va ser inspirat per Characteristica Universalis de Leibniz, i considera necessària per comprendre el món i les comunicacions sense prejudicis, perquè "la guerra pot arribar a ser eliminats i que un organisme mundial de pacífics éssers humans s'establís poc a poc " (Piper Ibi.).
  • L'estudi de l'àlgebra de Boole i teoria de grups en el segle XIX confirmava la intuïció de Leibniz que els [àlgebra|mètodes algebraics]] es poden utilitzar per raonar sobre fenòmens quantitatius i no quantitatius. En concret, el conjunt universal d'un àlgebra de Bool o grup no té per què ser números. D'altra banda, una mica més de la filosofia i la ciència teòrica es pot formalitzar com teories axiomàtiques que contenen la lògica de primer ordre i la teoria de conjunts. Tingueu en compte també el model de la teoria ha estat emprat per formalitzar i raonar sobre temes emfàticament no numèrics, com ara la semàntica i la pragmàtica de les llengües naturals. No obstant això, aquests plantejaments encara no han aparegut en cap anotació pictogràfica.
  • Romaní, Gy Bulcsu (1986) considera l'anàlisi estructurat d'anàlisi i disseny de sistemes jeràrquics utilitzant un llenguatge icònic, i va suggerir que aquest era un ús de les característiques universals del projecte de Leibniz per al llenguatge de l'anàlisi estructurat i la formalització d'un sistema de control icònica .
  • Kluge (1980) va argumentar que punt de referència Begriffsschrift de Frege va ser inspirat pel conscient universalis characteristica.
  • Alguns aspectes de positivisme lògic, en concret:
    • Les teories de primer ordre de Rudolf Carnap Aufbau (1928, traducció d'Anglès 1967) i del seu successor, Goodman (1977), són de Leibniz en la seva ambició de tocar tots els temes, encara que Leibniz hauria sentit aliè extenuants per resolta de Carnap a tots els metafísics.
==========================================================================[modifica]
  • Els següents intents de refosa de les parts de la ciència teòrica com teories axiomàtiques de primer ordre pot ser vist com un intent de desenvolupar parts de la characteristica':
    • La relativitat especial, de Hans Reichenbach, Rudolf Carnap, i altres durant la dècada de 1920 (Carnap 1958: 197-212);
    • ' Biologia, per Joseph Woodger (1937), també durant la dècada de 1930 (Carnap 1958: 213-20):
    • ' Mecànica, per Suppes (1957: 291-305) i altres durant la dècada de 1950.
  • Els objectius de la Symbolator "o" idea-ordinador (Goppold 1994) s'assemblen en alguns aspectes una versió menys ambiciosa del universalischaracteristica.
  • La característica també ha estat reclamat com un avantpassat dels pictogràfics Sistemes d'Energia Idioma i les Síntesi Emergy s de Odum Ecologia de Sistemes Cevolatti (i Maud, 2004). Els Sistemes d'Energia Llengua combina línies i punts amb "un tipus de fotografies" manipulades per mitjà d'equips digitals i paquets de programari com estendre (tm) (Odum, Odum, i Peterson 1995), i http://emsim.sourceforge [Valyi és. net /] Simulador Emergy. Va ser dissenyat per proporcionar un llenguatge general de sistemes que ofereixin la comptabilitat quantitativa i matemàtica de simulació de les relacions energètiques qualitativa entre entitats ecològiques: "que la ciència en què es tracten les formes o fórmules de les coses en general, és a dir, la qualitat en general". Un àlgebra general conegut com el emergia àlgebra va sorgir de l'ús repetit d'aquesta llengua en el modelatge i la simulació de la enèrgica de les relacions ecològiques. En particular, li ha atribuït el descobriment i demostració de la potència màxima principi, va suggerir que la quarta llei de la termodinàmica. Si aquesta afirmació ancestrals es concedeix, a continuació, el programari de simulació com estendre (tm) i Simulador d'Valyi Emergy pot ser vist com la combinació de la characteristica'y la[[]], ratiocinator Càlcul si i només si l'ordinador digital s'interpreta com una encarnació física de la'ratiocinator càlcul.
  • El treball de Mario Bunge a la frontera de la física i la metafísica sembla fonamentada en pressupostos metafísics similars als de Leibniz'characterisitica.
  • Lojban (i la seva versió més antiga Loglan) són les dues llengües artificials derivats de lògica de predicats, i destinats a ser utilitzats en la comunicació humana.
  • Charles K. Bliss s [Blissymbolics []], actualment utilitzat com una "alternativa augmentativa i l'idioma" per a les persones amb discapacitat, però originalment va ser pensat com una Internacional Auxlang ', es diu que està en el motlle de la Characteristica . Veure <ref> Bliss, Charles K. 1978. Semantography: Blissymbolics. 3 ª edició ampliada. Sydney: Blissymbolics Semantography-Publicacions. ISBN 0-9595870-0-4 (Blissymbolics Internacional de Comunicació.) </ Ref>