Usuària:Nuria.g.j/proves/Teresa Batlle i Pagès

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Teresa Batlle i Pagès (1960) és una arquitecta, socia fundadora de l'estudi Picharchitects/Pich-Aguilera, un dels principals defensors de la arquitectura sostenible a Espanya.

Va néixer l'any 1960 i es va graduar a la Universitat Politècnica de Catalunya (ETSAB-UPC) l'any 1989 cursant l'especialització de Condicionaments i Serveis. L'any 1989 es va associar amb Felipe Pich-Aguilera formant l'estudi Pich-Aguilera, arquitectes S.L.

L'estudi, amb seu principal situada a la ciutat de Barcelona, desenvolupa projectes d'arquitectura i planejament arreu del món. El seu treball durant aquests anys es centra en una arquitectura respectuosa amb els recursos materials i energètics vetllant sempre per a aconseguir criteris de sostenibilitat.

Activitat professional[modifica]

L'any 1989 s'associa amb Felipe Pich-Aguilera formant conjuntament l'estudi Pich-Aguilera arquitectes S.L. Amb la voluntat d'obrir-se camí en el mercat internacional, l'any 2012 l'estudi es fusiona amb els arquitectes Jordi París i Jordi Camps, socis de Pibarquitecturasix, SLP, fundant l'estudi Picharchitects/Pich-Aguilera.

Teresa Batlle expressa un profund convenciment de que la sostenibilitat, la tecnologia i la indústria han de ser els eixos d'un desenvolupament arquitectònic responsable amb el medi ambient i el territori. La seva activitat lliga intrínsicament l'arquitectura amb el desenvolupament sostenible. El projectes busquen una relació conscient amb la naturalesa i dels recursos naturals.

Algunes de les obres més destacades són:

  • Hospital de Sant Joan de Reus (Tarragona, 2009), edifici que aconsegueix reduir un 35% el consum energètic. Al 2010 aquest projecte va ser guardonat amb el 1r premi a la integració de la Energia en Arquitectura (IV Edició dels Premis NAN Arquitectura i Construcció).
  • Prototip d'habitatge industrialitzat (Lleida, 2005), primer habitatge unifamiliar amb construcció industrialitzada de formigó. Va rebre el 1r premi dels Premis Endesa a la millor promoció sostenible d'habitatges.
  • Macrocentre comunitari San Bernabé a Monterrey (Mèxic, 2014), intervenció a escala urbana que dota al municipi de diferents equipaments socials. Finalista al premi Obres CEMEX 2015.

Referències[modifica]