Usuari:212.15.232.112/Marxa aquàtica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'esport212.15.232.112/Marxa aquàtica

La Marxa aquàtica[1] es va iniciar a Dunkerque (França) al 2005 de la mà de Thomas Wallyn esportista de l'equip nacional de rem i es practica a Catalunya des de 2019, tot i que és al 2022 que consta com un Esport a Catalunya. Tenint com a marc immillorable el mar, consisteix a caminar en el medi aquàtic amb un bon nivell d'immersió (BNI), és a dir mantenint un nivell d'aigua entre el mèlic i les aixelles amb o sense eines de propulsió no motoritzada, com per exemple un rem .

Amb aquest taller aprendràs els conceptes bàsics de la Marxa Aquàtica, com el pas de marxador i posició del cos, sincronització de cames i braços ó la tècnica específica del rem en cas de comptar amb aquest material.

Activitat indica per persones de totes les edats i condició física, ja que el BNI ens permet moure'ns amb molta agilitat dintre de l'aigua, pràcticament desplacem la meitat del nostre pes o menys.

La Marxa Aquàtica té molts beneficis com per exemple que afavoreix la circulació arterial i venosa, quan es camina al mar s'afavoreix un millor retorn venós que també permet una oxigenació dels músculs reduint el dolor muscular, d'altra banda l'aigua del mar dilata els porus de la pell que deixa entrar els ions negatius així com ions de potassi que arriben als capil·lars i també permet que magnesi i el potassi penetrin en els músculs, evitant les rampes i el mal d'esquena. Altres efectes positius és que el calci de l'aigua de mar arriba als ossos, millora la hidratació de la pell i afavoreix la curació, la lluita contra el acne i eliminació de toxines a la pell.

Referències[modifica]