Usuari:Acolell97/proves/Orfeó Nova Solsona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Emblema de l'Orfeo Nova Solsona

L’Orfeó Nova Solsona és una entitat artística i musical dedicada a la música coral de la ciutat de Solsona,


Història[modifica]

Tot i considerar-se fundat l’any 1920, l’Orfeó Nova Solsona inicia la seva activitat el 1919 per la mà de Ricard Penina. Neix a Solsona, doncs, aquesta entitat musical en un moment caracteritzat per una forta activitat associativa a la ciutat. En aquesta primera època de l’Orfeó, Josep Llucià en fou l’alma mater al capdavant de la direcció. El 1931, diverses causes polítiques i socials en van provocar la dissolució.

El 1960 reneix l’Orfeó. El desaparegut Josep Font i Parera, que en fou director fins al 1964, va ser clau per a impulsar la refundació de l’entitat. En aquesta segona etapa, el cor ha estat un dels actius protagonistes de la vida musical de la capital del Solsonès amb l’actuació en concerts, diades commemoratives, vetllades populars, en les cantades de caramelles o en l’organització d’aplecs. També ha ofert múltiples actuacions a diferents poblacions catalanes, així com en altres indrets entre els que destaquen el País Valencià, Andorra, Cantàbria, el País Vasc i Mallorca.

Joan Blesa, Antoni Muntada i Joan Lladó també han dirigit la coral entre 1964 i 1986, sent l’actual directora, Anna Camps i Colomés, que amb més de 25 anys a l’entitat ha portat l’Orfeó a ser un màxim exponent del fet musical a Solsona arribant a col•laborar amb destacades formacions com l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida o Camerata Sant Cugat.

Actualment, l’Orfeó, membre de la Federació Catalana d'Entitats Corals, ofereix un repertori que abarca peces de diferents estils i èpoques. Des de l'any 1986 Anna Camps i Colomés dirigeix la coral.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

http://orfeosolsona.blogspot.com.es/

https://www.facebook.com/orfeo.novasolsona

https://twitter.com/orfeosolsona