Vés al contingut

Usuari:Albert Olivé/Travelling compensado

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Emulació de l'efecte en postproducció[1][2][modifica]

A part de poder realitzar aquesta tècnica com ja s'ha especificat, existeix l'opció d'aconseguir l'efecte en postproducció. Per dur-lo a terme, primer, s'ha de col·locar el personatge al centre de l'enquadrament i realitzar un tràveling cap a enrere o endavant. Després es passarà a editar la presa en un programari d'edició específic, en aquest cas s'explica com editar-ho a partir del programa After Effects.

Un cop s'ha col·locat la presa en la línia de temps de la interfície del programa, caldrà cercar els punts en aquesta en què s'inicia i s'acaba el moviment realitzat amb la càmera, que serà on s'editarà la presa. Si quan aquesta es rodava el tràveling s'ha realitzat cap a endavant, s'ha de reduir la grandària de la imatge usant fotogrames clau o keyframes per controlar la grandària i la velocitat al mateix temps, ja que la bona combinació de tots dos serà la que creï l'efecte d'allunyament. D'aquesta forma, el subjecte es mourà lentament des d'un quadre intermedi, per la qual cosa és preferible utilitzar una quadricula de regla dels terços per mantenir-ho al centre mitjançant l'automatització simple de fotogrames clau mentre s'ajusta la posició de la imatge simultàniament.

Existeixen certes limitacions en aquesta tècnica. Per exemple, és molt recomanable que es realitzi la presa amb el subjecte al centre del quadre, ja que la imatge general haurà de ser molt retallada per crear l'efecte. A més, s'ha d'utilitzar una càmera capaç d'enregistrar videos en una resolució mínima de 3K per poder produir l'efecte sense que aparegui massa gra o soroll a la imatge, obtenint una resolució de 1080p com a format de lliurament final, fins i tot si s'ha gravat en 4K. Amb aquesta tècnica es podran obtenir resultats decents, i encara que aquests no seran d'una qualitat al nivell de l'efecte pràctic en si, aquest mètode resulta útil per a produccions amb limitacions.

Notes i referències[modifica]

  1. « Falta indicar el text de la citació. »
  2. «How to Emulate the Dolly Zoom or Vertigo Effect in Post» (en en-us). , 22-10-2016 [Consulta: 30 octubre 2017].

[[Categoria:Cinema]] [[Categoria:Televisió]]