Vés al contingut

Usuari:AlexJuan99

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

A.P.A Poble Sec[modifica]

El equip A.P.A Poble Sec, més conegut com l'A.P.A, és una entitat esportiva localitzada a Barcelona (Espanya) més exactament a la barriada de El Poble-sec. Va ser fundat l’any 1989 per membres de les AMPA (associacions de mares i pares d’alumnes) d’escoles dels barris del Poble Sec, Sant Antoni, Zona Franca i Font de la Guatlla. D’aquí ve el seu nom.

Entre les AMPAS fundadores hi havia les de les Escoles Pies de Sant Antoni, Griselda, Sant Francesc Xavier, Carles I, J. Verdaguer, Magòria, Carme, Sant Pere Claver, Verge Aldana i La Muntanyeta.

Primer Projecte

Tot va començar quan el fundador, Joan Torres Rosique, juntament amb Vicenç Martínez, Antonio Crespo, Luis Alsina i altres pares, decideixen organitzar un campionat de futbol escolar per promocionar l’esport a través de les escoles.

D’aquest primer projecte sorgeixen gran quantitat de nens amb un alt nivell de joc que arriben a jugar fins a Tercera Divisió. Totes aquests fites assolides empenyen al Club a engegar nous projectes amb molta il•lusió.

Segon Projecte

S’inicia l’any 1995 quan es decideix federar el club. El primer equip federat és l’infantil que acaba la lliga invicte, proclamant-se campió i pujant a Segona Divisió amb un palmarès de 207 gols a favor i 35 en contra. Aquest fet fa que el nostre projecte vagi més enllà. Durant aquest segon projecte es van formar dos jugadors molt estimats pel Club: la Laura Gutiérrez (FC Barcelona, Selecció absoluta i Llevant) i l’Ilie Sànchez Farrés capità del Barça B.

L’èxit d’aquest primer any genera una immensa il·lusió a la resta de nens de l’entitat.

El club va buscar suports d’institucions del barri i la primera en arribar va ser la de la AVV Poble Sec que perdura fins avui. Posteriorment es rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a través de la regidora del districte Mercè Sala, i també del departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya, amb el suport directe del conseller Antoni Comas.

Tercer Projecte

 S’inicia l’any 2010 quan l’actual junta, formada encara única i exclusivament per membres fundadors i pares de jugadors i d’ex-jugadors, decideix anar un pas mes enllà i professionalitzar el Club: s’adopta un únic sistema de joc per a tots els equips i s’incorporen un conjunt de coordinadors i entrenadors amb la mateixa filosofia i alta professionalitat que, juntament, amb la gent formada a la casa, formen un excel·lent grup de treball.

Aquest fou un punt d’inflexió ha catapultat el Club a ser, actualment, un dels mes grans del districte Sants-Montjuic.