Usuari:Amadalvarez/test

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióIdeai-UPC
Dades
Tipuscentre de recerca
organització Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballintel·ligència artificial, Intel·ligència artificial en el camp de la salut i analítica de dades Modifica el valor a Wikidata
Història
Creacióoctubre 2017
Activitat
Membre deAssociació Catalana d’Intel·ligència Artificial
Associació Europea d'Intel·ligència Artificial Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Part deUniversitat Politècnica de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

Lloc webideai.upc.edu Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): IdeaiUpc Modifica el valor a Wikidata

El Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI), és un centre de recerca de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) creat l'abril de 2019. Està ubicat a Barcelona dins del Campus Nord de la UPC.

Centra la seva activitat en la intel·ligència artificial (IA) i la seva aplicació en àrees com sistemes de suport a les decisions, l'aprenentatge automàtic, el processament del llenguatge natural, el processament d'imatges, la detecció i el reconeixement facial, etc.

[1]

IDEAI és part de l'ecosistema internacional de centres que treballen en IA. És soci fundador de CIDAI, membre institucional d'ACIA, XARTEC, TECSAM i participa en el Consorci AI4EU, la xarxa XAFIR per la innovació i la xarxa IAbiomed.

Organització[modifica]

L'IDEAI va ser creat el 2017 en el si de la Universitat Politècnica de Catalunya amb l'objectiu d'aconseguir sinèrgies entre els diferents recursos de la universitat que treballen al voltant de la IA. És un dels centres de recerca de la UPC ubicat al Campus Nord de Barcelona, que juntament amb el Centre de Supercomputació de Barcelona, el Centre de Comunicacions Avançades de Banda Ampla i d'altres centres forma part de l'ecosistema de recerca.

Està format per sis grups de recerca consolidats, amb més de 50 investigadors a temps complert i 150 doctorands i estudiants de màster.

  • GREC: Aprenentatge automàtic, Raonament qualitatiu, Raonament difús, Presa de decisions en grup i multi-criteri (MCDM), Aplicacions a: la gestió, el màrqueting, la robòtica assistencial, la planificació energètica, l'envelliment saludable i actiu, la innovació i la creativitat, aprenentatge automàtic, computació ubiqua, control intel·ligent, intel·ligència ambiental, raonament qualitatiu.
  • KEMLG: Grup d'Enginyeria del Coneixement i Aprenentatge Automàtic. etc etc

Aquests grups gestionen un volum important de projectes de transferència de tecnologia, xifrats en un milió d’euros durant els darrers quatre anys. [2]


[3]

Projectes[modifica]

[4]

Referències[modifica]