Vés al contingut

Usuari:Ausiasmac/proves/Quimet Pla

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Joaquim Pla i Planas, Quimet Pla, (Olesa de Montserrat, 1950), actor i joglar català. Cofundador del grup de teatre Comediants.

Trajectòria artística[modifica]

Durant quinze anys participà en la creació col·lectiva del grup Comediants, juntament amb el també olesà Joan Font.

La seva formació com a actor està basada en l'expressió corporal a cavall entre la commedia dell'Arte i el circ.

Ha compartit escenari amb altres artistes, com Ernie Martin, de l'Actor's Studio (Nova York); Eugenio Barba, de l'Odin Theatre (Dinamarca); Dario Fo i Sergio Bini (Itàlia); Bread and Puppett (EUA); Teatre NO (Japó); Teatre Balines, Jango Edwards, Colombaioni, Leo Bassi i d'altres.

Actualment exerceix el seu ofici de joglar amb companyia pròpia (Teatre Tot Terreny), amb produccions d'espectacles de teatre per a adults: Absenta (dirigida per Frederic Roda), Informe per a una Acadèmia amb cua (dirigida per Albert Mestres). Infantils: Roda, roda... poesia. Espectacles de carrer: Històries de canya i cordill i El General Bum, Bum. També participa com a actor contractat al Teatre Nacional de Catalunya, i darrerament a la televisió, en sèries i programes com ara Kubala, Moreno i Manchón (2011), Floquet de Neu (2011) and Crackòvia (2008).

Premis[modifica]

Premi de millor actor de repartiment (2001-02) per la interpretació del personatge Sganarelle a l'obra Don Joan, dirigida per Marta Montblant.

Com a membre del grup Comediants:

Premi Ciutat de Barcelona (Sol, Solet, 1980), Premi Nacional de Teatre (1983), Premi Nacional d'Activitats Teatrals (1987), Creu de Sant Jordi (1996).

Enllaços externs[modifica]

https://ca-es.facebook.com/teatre.totterreny http://www.imdb.com/name/nm1001681/