Usuari:Blancaneu/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La Blancaneu[modifica]

La Reina es contempla al mirall

La Blancaneu és un conte dels germans Grimm adaptat al llenguatge políticament correcte per James Finn Garner[1].

La Blancaneu és una princesa que es queda òrfena i el seu pare es casa amb una "persona femenina" amb problemes d'autoestima. Després d'una consulta al mirall clarivident, que li confirma a la reina que la seua bellesa és inferior a la de la Blancaneu, i donat que la relació entre ambdues era molt distant, la reina decideix desfer-se de la seua fillastra encarregant al llenyataire que la mate al bosc i li porte el seu cor. No obstant això, aquest li perdona la vida i li diu que s'endinse al bosc, on la princesa es troba amb una casa on viuen els Set Altíssims Gegants, que li permeten quedar-se a casa seua. Un príncep acudeix a la trobada masculina, organitzada pels Set Altíssims Gegants, per tal de curar-se la impotència i desperta a la reina i la princesa, que havien fet les paus, i es rebel·len davant les intencions sexuals dels protagonistes masculins.

Els personatges principals són:

  • La Blancaneu. És una princesa "gens desatractiva" i de caràcter agradable.
  • Rei. Es casa amb la Reina després de finir la seua dona.
  • Reina. Víctima del sistema patriarcal i amb poca autoestima.
  • Company llenyataire. Amant de la naturalesa i amb sentiments nobles.
  • Set Altíssims Gegants. Persones masculines verticalment deficients amb idees emprenedores, que treballen la masculinitat mitjançant trobades espirituals al bosc.
  • Príncep. Personatge masculí que acudeix a les trobades per curar-se la impotència.
  1. Garner, James Finn. Contes per a nens i nenes políticament correctes (en català (traduit de l'anglès per quim monzó i maria roura)). Barcelona: Quaderns Crema, 1994, p. 63-78. ISBN 978-84-7727-153-6.