Vés al contingut

Usuari:Bmonserrat/proves/Grup de Theory of Condensed Matter

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El grup de Theory of Condensed Matter (TCM) o Teoria de la Matèria Condensada és el principal grup teòric del Cavendish Laboratory (departament de física) de la Universitat de Cambridge

Recerca[modifica]

Es centra en tres categories àmplies de recerca: materia tova, estructura electrònica, i fenòmens quàntics col·lectius. Està format per uns 50 investigadors, dels quals sis són catedràtics de la universitat, un dels quals és el guanyador del premi Nobel Brian Josephson . Altres guanyadors del premi Nobel que han estat membres del grup són Nevill Mott i Philip Anderson. Membres del grup han dirigit el desenvolupament de tres paquets de software anomenats CASTEP (un codi que implementa la teoria del funcional de la densitat usant ones planes), ONETEP (un codi que implementa la teoria del funcional de la densitat i que escala de forma lineal), i CASINO (un codi que implementa Monte Carlo quàntic).

Història[modifica]

El TCM grup va ser creat com al grup de Solid State Theory (SST) o Teoria de l'Estat Sòlid l'any 1955, amb Nevill Mott com a membre fundador. El grup va ser encapçalat per Volker Heine, després per Peter Littlewood, i després per Michael Payne, que n'és l'actual líder.

Local·lització[modifica]

El grup està local·litzat a la segona planta de l'edifici Mott del nou Cavendish Laboratory (1973), al costat de la JJ Thomson Avenue a l'àrea de West Cambridge.

Membres destacats[modifica]