Vés al contingut

Usuari:CaballeriaTASL/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Jordi Caballeria Arnaus[modifica]

Jordi Caballeria Arnaus (Manlleu, 1958), es un escriptor català soci 1837 de l'Associacio d'escriptors en llengua catalana (AELC).

Biografia[modifica]

Nascut a Manlleu l’any mil nou-cents cinquanta-vuit, la seva vida ha seguit, entre altres, les rutes fluvials del Ter i el Freser per Manlleu, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses on dirigeix des del 1985 l'empresa de traducció d’àmbit internacional Caballeria TASL i l'Editorial Digital NEUROSI.

Estudiant de jove a Ripoll a l’Escola Salesiana primer i a l’Institut Abat Oliba després, continua amb estudis universitaris de tecnologies i llengües a la Universitat Politècnica de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Bellaterra . Apassionat de la física, l’escriptura i la interpretació de la vida en clau científica intenta explicar en le seves obres els fets de la infantesa, els fets del’adolescència, els fets quotidians, els fets de l’amor i els fets inexplicables del món amb una poderosa narrativa inexorable i una poesia intimista. Afectat per lagravetat universal i els imparables raigs còsmics, busca sojorn tant als ventsestèrils de l’espai com a la calma de la lletra contundent o calmada. Escriuamb ira, decisió i tendresa sobre gairebé tot. Apassionat de les novestecnologies es refugia en les antigues per a retrobar l’essència de l’home, si és que és possible encara. Incansable, busca sense parar la reunificació en l’escriptura de les forces elementals de l’home.

Guanyador del IX Premi d'Humor i Sàtira Jaume Maspons i Safont 2010, li és publicat en paper el seu primer llibre El temps, que tot ho emmerda.

Al 2012 Crea l'Editorial DIgital NEUROSI on endega una iniciativa per publicar llibres digitals d'autors locals, propers i desconeguts en un intent de popularitzar la lectura digital.

Obres[modifica]

  • El temps, que tot ho emmerda, Premsa d'Osona, 2010 i versió digital publicat a Apple (iTunes Store) i a Amazon.
  • Variacions, versió digital publicat a Apple (iTunes Store) i a Amazon.
  • Time Changes everything, blog personal gènesi de les seves obres.

Enllaços externs[modifica]