Vés al contingut

Usuari:Castell/Recuperació de l'aigua

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Seqüència de recuperació d'esquerre: aigües residuals sense tractar, efluent de planta de tractament, i finalment aigua recuperada (després de diversos passos de tractament)

Aigua reciclada o recuperada és el producte resultant del procés de convertir aigües residuals a aigua que pot ser reutiliitzada per altres propòsits. La reutilització pot incloure rec de jardins i camps agrícoles o reomplint aigua de superfície i aigües subterrànies (anomenada recàrrega d'aqüífers). L'aigua  reutilitzada també pot ser dirigida a complir necessitats en residències (p. ex. aigua per higiene personal), negocis, i indústria, i fins i tot podria ser tractada per assolir les condicions de potabilitat. Aquesta darrera l'opció és anomenada a vegades "reutilització directe potable " o "reutilització indirecta potable", depenent de la proximitat de l'ús. 

Reclaiming Aigua per aplicacions de reutilització en comptes d'utilitzar els subministraments d'aigua dolça poden ser una mesura que salva aigua. Quan l'aigua utilitzada és finalment alliberat enrere a fonts d'aigua natural, encara pugui tenir beneficis a ecosistemes, millorant streamflow, nodrint vida de planta i recharging aqüífers, mentre part del cicle d'aigua natural.[1]

Referències[modifica]

  1. Falta indicar la publicació . DOI: 10.1089/ees.2012.0201.