Usuari:Charlottesmt

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Xavier Rodés[modifica]

Xavier Rodés i Torras va néixer a Barcelona el 1971. Va estudiar art a l'escola Eina, on va realitzar el projecte final "Paisatge industrial i urbà". Avui viu i treballa al seu estudi-casa a El Masnou (Maresme).

La seva forma innovadora de tractar la llum, la precisió del dibuix i l’elecció original dels temes, destaquen en les seves obres. Tot i que és un artista figuratiu, les seves pintures suggereixen idees no convencionals, ja que se centren en la composició, l’harmonia cromàtica i d'altres característiques plàstiques, més que en la mera descripció.

Des de 1996 exposa les seves obres en diverses galeries de tota Espanya, principalment a la Sala Parés, de Barcelona, i la Galería Ansorena, de Madrid. Ha participat en fires internacionals a Estrasburg, Londres, Madrid, Miami.

Les seves pintures estan presents en moltes col·leccions públiques i privades, i gaudeix d'una fructífera relació amb moltes galeries a tot el món: EUA (Axelle Belles Arts i Hugo Galerie, a Nova York i Boston), França (Galerie Veronese, Nantes), Suïssa i Argentina, amb molt d'èxit.

Xavier Rodés
Naixement 1971, Barcelona
Nacionalitat espanyola
Activitat Pintor, dibuixant, il·lustrador
Des del 1997
Exposicions Més de 45 exposicions individuals i col·lectives arreu del món

L'Instant[modifica]

El 2019, Rodés ha inagurat una nova exposició anomenada "L'Instant", que ha presentat a la Sala Parés (Barcelona) el passat abril, i Hugo Galerie (Nova York), el juliol.

L'Instant, formada per trenta peces a l’oli, ha estat la desena exposició individual a la popular sala barcelonina.

Rodés ens ofereix el resultat de la feina captada a diferents indrets dels EUA i d'Europa, apuntant novetats fruit de la evolució del seu propi llenguatge i d’un plantejament menys ortodox de la feina sobre el terreny.

L’artista aborda també els seus micro gèneres ja coneguts, com el coqueteig amb la decadència, les marines calmades o els vehicles orgullosament abandonats, entre d'altres.

L’efecte de la llum, o la seva absència, adquireix més protagonisme en aquesta ocasió, atorgant un paper determinant a les ombres en les composicions, aturant el dinamisme de la natura i dels seus ocupants ocasionals per capturar l'instant.

Un instant que ens revela una veritat que no per desconeguda, deixa de ser certa; que no per desafiant, deixa de ser homologable i vàlida.

En paraules de l'artista: "Una expressió plàstica de llibertat".

Enllaços externs[modifica]

Xavier Rodés - lloc web oficial

Xavier Rodés Torras a Facebook

xavier_rodes_pintor a Instagram

Referències[modifica]

  1. Moments de pau en els olis de Xavier Rodés a ‘L’Instant’ https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/instant-xavier-rodes
  2. Wall Street International Magazine 18 de maig de 2019 https://wsimag.com/es/arte/54307-xavier-rodes
  3. Arte Informado 20 de juny de 2019 https://www.arteinformado.com/agenda/f/linstant-176793
  4. Obra Xavier Rodés https://salapares.com/ca/exposicio/xavier-rodes-2/
  5. L'obra figurativa de Xavier Rodés inunda a La Galeria Tot Sant Cugat 01 de març de 2013 https://salapares.com/ca/exposicio/xavier-rodes-2/