Usuari:Christian Mas Garcia/Fuck wit Dre Day (And Everybody's Celebratin')

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de cançóChristian Mas Garcia/Fuck wit Dre Day

" 'Fuck Wit Dre Day (i Everybody's Celebratin' ) , conegut pel títol net com simplement 'Dre Day' ," és una hip-hop diss track d'un artista nord-americà i productor Dr. Dre, amb l'aparició del seu company rapper Snoop Doggy Dogg. Va ser el segon senzill de l'àlbum en solitari de Dre, The Chronic , publicat a través de Death Row Records. La cançó va ser llançada com una sola el 20 de maig de 1993.

Antecedents[modifica]

Encara que no coincideix amb la popularitat de l'èxit anterior de Dre, "Nuthin ', però un" G "Thang", el senzill encara va assolir aconseguir el número vuit als Estats Units. Billboard] 'Hot 100, el juny de 1993 i el número sis, amb les 12 setmanes que van passar, en el gràfic de rap i hip-hop del rànquing global d'aquest any. La cançó inclou una interpolation de Funkadelic "(No només) Knee Deep com la seva línia de baix i característiques Jewell en vocals i RBX en el cor. La cançó també conté una mostra i una interpolació de "Atomic Dog" de George Clinton (músic)]. Un vídeo musical acompanyant va ser dirigit pel propi Dre.

La cançó va ser una diss track cap als raperos Eazy-E, l'ex còmplice de Dre del grup N.W.A; Tim Dog, un raper de East Coast que va menysprear l'escena de West Coast rap i va llançar una disseminació incendiària cap a N.W.A titulada "Fuck Compton"; i Luther (Luke) Campbell de 2 Live Crew, la cançó "Fakin 'Like Gangstas" del seu primer àlbum en solitari I Got Shit On My Mind, amb JT Money del grup Clan de Poison, va ser presa personalment per fer referències a alguns dels raperos populars de la categoria "gangsta" (referint-se específicament a NWA). També hi va haver algunes lletres que al·ludien a l'ex-rapero de la NWA Ice Cube, que va sortir acríticament del grup el 1989 i va ridiculitzar Dre en la cançó "No Vaseline", fora del seu 1991 Death Certificate àlbum) | Death Certificate]] àlbum. Les lletres: " Llavors, ens passem a South Central, en una missió de Knowledge Street, mentre trepitjava el temple, ho deixo, el vaig aconseguir, mentre em treu la corretja. cromat al costat del barret de White Sox, intenta comprovar la meva casa, el millor [[Comprovar-me jo], comprovar-me jo mateix], perquè quan dissuadeu, dissau-vos "teniu referències a l'operació de producció de Cube Street Knowledge Produccions (ara Lench Mob Records, la lletra "passos al temple" referint-se a l'afiliació de Ice Cube amb la Nació de l'islam i el seu single hit "Check Yo Self" del tercer àlbum The Predator . No obstant això, per l'alliberament de l'àlbum, Ice Cube va estar en termes més amistosos amb el Dr. Dre, fins i tot tenint una aparició de cameo en "[Let Me Ride]]", per la qual cosa a diferència d'Eazy-E i Luke, no va ser parodiada en el video musical. .

Vídeo musical[modifica]

La premissa del video es refereix a un personatge paròdic d'Eazy-E anomenat "Sleazy-E", completat amb un Jheri Curl hairstyle i amb ulleres fosques, interpretades per A.J. Johnson, aconseguint un nou contracte d'un home representat com un productor rècord de "Useless Records" (basat en l'administrador de Eazy-E [Jerry Heller] i el seu segell discogràfic Ruthless Records, va jugar per un productor executiu de vida real de Steve Berman (que va ser presentat més tard en tres Eminem skits i un D12). La història compta amb el Dr. Dre i Snoop Doggy Dogg caminant i guanyant un seguit d'o