Usuari:Christian Mas Garcia/Let Me Ride

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de cançóChristian Mas Garcia/Let Me Ride

"Let Me Ride" "és un single de 1993 del raper i productor Dr. Dre, i el tercer senzill del seu disc debut, The Chronic . Va experimentar un èxit moderat als gràfics, fins que es va convertir en un èxit massiu quan Dre va guanyar un Grammy Award per a Best Rap Solo Performance per a la cançó durant els Grammy Awards de 1994. El cor és cantat per Ruben i [Jewell (cantor) | Jewell]], i Snoop Dogg (llavors conegut com Snoop Doggy Dogg) rapa la línia "Rollin 'en el meu 6-4" i apareix en alguns antecedents. veus.

Les lletres del Dr. Dre eren ghostwritten per RBX; originalment s'havien escrit per a una altra pista.[1] El Dr. Dre, RBX i Snoop Dogg comparteixen crèdits de composició per a la cançó.

El cor de "Let Em Ride" consisteix tant en un sample i en una interpolation del cor de la cançó del Parlament de 1976 "Connection Mothership (Estrella infantil), que cita el Black spiritual" Swing Low, Sweet Chariot ". "Let Me Ride" també mostra el senzill "Kissing My Love" de 1973, "Funky Drummer" de James Funky Drummer i Bill Withers.

Vídeo musical[modifica]

El video musical va ser rodat en la seva localització a Slauson Avenue a Los Angeles i va ser dirigit pel Dr. Dre. És el segon video de culte lowrider del director de fotografia de Dre "walk of life" que va ser nominat per a un [MTV Video Music Award for Best Rap Video]] el mateix any. El vídeo comença amb Dre, a la seva casa veient la Sack Pyramid de 20 dòlars (un rastreig del disc que apareix com a mostra de joc en el vídeo), fent una trucada telefònica i convidant-se a un concert del Parlament. Després, surt al baixador i comença la cançó. Moltes càmeres de veu d'helicòpter de les superestopas de Compton, Compton segueixen, algunes retallades de Snoop, una escena de presa de cotxes, i diverses imatges de Dre recollint noies, tot això condueix a una festa al carrer fora de la sala de concerts. [[Ice Cube] fa una aparició de cameo, sortint del bany de dones dient que "va ser un bon dia", referint-se al seu 1992 solo single, i també va aixafar oficialment la carn de boví entre Dre i Ice Cube que havia existit des que Ice Cube va deixar NWA.

Els tirs finals de la presentació del video de la presentació de Parlamento-Funkadelic's earth tour, incloent Starchild volant sobre cables amb la pistola bop, la banda que canta "Mothership Connection", que "Let Me Ride ", i conclou amb George Clinton (George Clinton) que parteix de la nàutica amb un raig de fum, sobre el qual es superposa la cara de Dre.

El Rapper Warren G (el germà de Dre) fa una aparició de cameo, juntament amb els raperos The D.O.C. i The Lady of Rage, i el productor Bonita "Bo" Money.

Remixes[modifica]

Un remix oficial de la cançó inclou versions completes de Snoop Dogg i Daz, i una aparició de George Clinton (músic de funk) | George Clinton]]. Va ser gravat simultàniament amb la versió original i va ser llançat al vinil de 12 "quan es va triar la versió solista per formar part de l'àlbum. La versió completa del remix té 11 minuts de durada i compta amb un sol de guitarra de [[Johnny" La guitarra "Watson"]. El beat va ser posteriorment reeditat com un remix de G-Funk i l'instrumental va ser utilitzat per al Up In Smoke Tour l'any 2000. El Dr. Dre també va produir el ritme del remix.

Referències en cultura popular[modifica]

Nate Dogg es refereix a "Let Em Ride" a la cançó de Warren G de 1994 " Regulate", en què canta, "Ella va dir" va trencar el meu cotxe

  1. Edwards, Paul, 2009, Com Rap: The Art & Science of the Hip-Hop MC , Chicago Review Press, pàg. 229.