Usuari:Christian Mas Garcia/What's My Name?

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de cançóChristian Mas Garcia/What's My Name?

"Who's I? (What's My Name?) '(Generalment titulat"' 'What's My Name?' ) És el single debut en solitari de l'artista nord-americà de gravació de hip-hop Snoop Doggy Dogg. Va ser llançat el 30 d'octubre de 1993 com el primer senzill del seu disc debut, Doggystyle, amb les discogràfiques Death Row Records, Interscope Records i Atlantic Records .[1] La cançó, produïda per Dr. Dre, mostra mostres i interpolacions del "[[Atomic Dog]" de George Clinton (músic)] en el seu cor i en tot, i una interpolació del Parlament [parlament] ] 's "Give Up the Funk (Trenca el sostre del sofre)" al seu pont. La introducció de la cançó conté una mostra de The Counts '"Pack of Lies". Una mostra vocal ("la bomba") del "P. Funk (Desitja Funked Up) del Parlament" es pot escoltar per tot arreu. La línia de baix pot ser una interpretació de la de "[[(No només) Knee Deep]" de "Funkadelic". Va ser classificat número 456 en les 500 millors cançons de NME de tots els temps.[2]

La cançó i el video musical van ser parodiats en la pel·lícula del director Rusty Cundieff, Fear of a Black Hat (1993).

Antecedents[modifica]

L'aclamat massiu acollirà molts dels temes convencionals trobats en el gènere gangsta rap, com Snoop Doggy Dogg, amb el dibuix lacònic i relaxat que es va fer cèlebre per a la seva implicació. amb crims de bandes, assassinats, drogues, partits, sexe i tiroteig negre-negre. Tanmateix, la cançó adopta una melodrama més 'funky' (com es veu a través de molts treballs anteriors de Snoop i del Dr. Dre). El senzill es va convertir ràpidament en un èxit enorme i va ser reconegut com una de les "peces més grans" de Snoop Dogg.

Altres veus van ser aportats per Jewell_ (cantant) Jewel, Tony Green i Dr. Dre. La seva versió de seguiment titulada " Snoop Dogg" va ser llançada al seu àlbum, Tha Last Meal. La portada és obra d'Joe Cool. La cançó presenta la línia "Shit that I drop", ja sé que no s'aturen. Mr. One Eight Seven on a motherfuckin 'cop "," una referència a Snoop i el senzill anterior del Dr. Dre, " Deep Cover".

La cançó presenta breument el Dr. Dre; tot i que no està acreditat, clarament es dirigeix ​​cap al final del primer vers.

Des d'aleshores, altres raperos han utilitzat les línies de la cançó en les seves pròpies cançons, sobretot Jay-Z, que prendrien les línies 'Va sortir sol en aquest ass / però segueix sent el mateix' 'i' "What is my motherfuckin's name"? "Per al seu propi èxit" Jigga My Nigga ", i Ja Rule, que va utilitzar aquesta última línia com a introducció a" I'm Real (Murder Remix) ", una de les seves moltes col·laboracions amb Jennifer Lopez.

Al Regne Unit el 2014, la cançó es va utilitzar en un anunci per a MoneySupermarket, que va incloure Snoop Dogg.[3]

Rendiment comercial[modifica]

" Qui sóc jo? (El meu nom?) " Va ser el primer top-ten de Snoop Dogg al Billboard Hot 100 | Billboard Hot 100, el primer com a artista principal. La cançó va aconseguir el número 8 a la taula. La cançó va superar els Estats Units Hot Rap Songs durant tres setmanes. Va ser certificat gold per la RIAA en 1994.[4]

Vídeo musical[modifica]

Fab 5 Freddy va dirigir un [[vídeo generat per ordinador] | CGI]] per a la cançó. Video musical. <Ref> {{cite web | url = http: //www.mvdbase.com /video.php?id=25787 | title = Snoop Doggy Dogg - "Quin és el meu nom?" | editor = mvd

  1. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades Discogs
  2. «[http: //www.nme.com/photos/the-500-greatest-songs-of-all-time- 500-401 / 330541 # / photo / 22 Les 500 millors cançons de tots els temps - 500-401]». NME.
  3. David Stubbs. «[https: //www.theguardian.com/tv -and-radio / 2014 / mar / 01 / snoop-dogg-money-supermarket-announcement Snoop Dogg's Money Supermarket announcement]». the Guardian.
  4. Región incorrecta o inesperada: {{{regió}}}.Categoría:Wikipedia:Páginas con un uso incorrecto de cita certificación