Usuari:Conxaviq/proves/Arxiu Municipal d'Aldaia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'Arxiu Municipal d'Aldaia és l'arxiu que conserva la documentació produïda per l'Ajuntament d'Aldaia (L'Horta) com a conseqüència de les tasques i funcions que li són pròpies. En l'actualitat, després d'haver passat per diverses ubicacions, es troba al carrer Picanya, 7.[1]

Consta en les actes municipals la crema de la major part de la documentació el 7 d'octubre de 1936, en el context de la Guerra Civil, per l'acció d'un grup de persones, que vingudes de fora de la localitat, tenien com a únic propòsit la destrucció d'eixos documents. Fet que també es va produir en altres localitats de la comarca.[2] Anterior a aquesta data es conserven alguns documents del segle XVII, XVIII, XIX i principis del XX. Un d'ells és un document de 1654 on es troba la referència més antiga a la cisterna d'Aldaia.

El gruix de la documentació conservada són documents vinculats als comptes municipals (llibres de caixa, llibres d'intervenció, recaptació d'impostos, pressupostos), i també gestió de sancions i multes, expedients urbanístics, padrons, que ja no són part de la gestió diària pel temps transcorregut des de la seua creació i haver estat superat per documents més actuals.

A més de la documentació municipal, l'arxiu acull altres tipus documentals com fotografies o els arxius històrics de la Junta Local Fallera. En el fons fotogràfic podem trobar tant imatges de l'activitat municipal, com de falles o com de famílies de la localitat, que n'han permès la còpia a fi d'il·lustrar història local.

Infotaula d'organitzacióConxaviq/proves/Arxiu Municipal d'Aldaia
Dades
TipusArxiu Municipal
Governança corporativa
Seu 
  • Carrer Picanya, 7
  • Aldaia
Altres
Número de telèfon96 198 87 97

Lloc webhttps://www.aldaia.es/va/content/arxiu-municipal

Referències[modifica]

  1. «Arxiu Municipal | Ajuntament Aldaia». [Consulta: 31 maig 2020].
  2. Comes Iglesia, Vicent «La crema dels arxius d'Aldaia en la Guerra Civil». Festa, 1996, pàg. 6-8.


Enllaços externs[modifica]

Servei Arxivística Valencià en Xarxa

Censo-guía de Archivos de España e Iberoamérica